vineri, 13 ianuarie 2012

Prefera femeile barbatii mai...feminini?


Nivelul de sanatate din tarile in care locuiesc influenteaza preferintele femeilor in ceea ce priveste masculinitatea sau feminitatea barbatilor, sustin psihologii. Femeile care locuiesc in tarile mai sanatoase se orienteaza spre barbatii mai feminini, in timp ce in regiunile cu un nivel ridicat al bolilor, reprezentantele sexului frumos cauta barbati care inspira masculinitate puternica. Studiul efectuat in 30 de tari a avut in vedere nivelul de sanatate inregistrat de fiecare tara in parte cu ajutorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a urmarit verificarea conceptiei potrivit careia frumusetea este determinata de cultura. “Cand o femeie isi alege partenerul, ia in calcul doua lucruri: Pe de o parte un barbat care arata bine, cu nivelul calitatii genelor ridicat le va asigura urmasi sanatosi. Pe de alta parte, vor sa investeasca in viitorul partener, au nevoie de un tata bun”, spune Lisa DeBruine, coordonatoarea studiului.
“Barbatii care arata foarte bine au posibilitatea sa-si urmeze propria strategie de formare a unui cuplu. De obicei, acestia prefera relatiile de scurta durata”, adauga profesoara. Echipa din Marea Britanie care a desfasurat studiul a folosit un computer pentru a crea fete obisnuite de femei si barbati, dupa care au sesizat diferentele dintre cele doua tipuri. Cele mai evidente s-au dovedit a fi maxilarele si sprancenele mai mari ale barbatilor cu trasaturi predominant masculine. Urmatorul pas a fost recrutarea a 4794 femei caucaziene heterosexuale din toata lumea pentru a lua parte la experiment. Fiecare a trebuit sa analizeze 20 de perechi de figuri de barbat si sa il aleaga pe cel care li se pare mai atragator. In fiecare caz, una din cele doua figuri ale unei perechi a fost modificata digital pentru a arata mai feminin, iar cealalta mai masculin. La compararea raspunsurilor cu nivelul sanatatii, s-a constatat preferinta pentru fetele mai masculine in tarile mai putin sanatoase. In Mexic, una din tarile cele mai afectate de diferite boli, 54% din femei au indicat figuri masculine, in timp ce in Suedia, tara cu cei mai sanatosi oameni din lume, doar 32% din femei au facut aceasta alegere. “Anumiti factori de mediu contribuie la alegerea pe care o fac femeile cand vine vorba de partenerul de viata, si sanatatea e unul din ei”, a mai spus DeBruine.


19 comentarii:

  1. Interesant articol(ca de obicei).Desi nu prea cred in astfel de studii.Un fin de saptamana cat mai placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marian Simionica: multumesc pentru aprecieri:)
      aceste studii isi au rolul si importanta lor cu conditia sa fie bine facute :)
      un w-end perfect iti doresc la randul meu :)

      Ștergere
  2. Acesta e un subiect cu infinite raspunsuri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vera: sigur ca da...
      in primul rand rezutatele acestui test au depins de varsta,ocupatia si pregatirea participantelor...tara de origine a fost punctul de pornire dar pentru un rezultat corect ar fi trebuit ca esantionul respectiv sa contina acelasi numar de persoane,in acelasi interval de varsta,cu aceleasi tipuri de ocupatii si aceeasi pregatire...e posibil sa fi fost asa dar lucrul acesta nu reiese din articol...concluzia poate fi viiciata pe baza acestor minusuri-repet daca ele au existat...
      articolul m-a amuzat intr-un anume fel :)
      mie imi plac foarte mult barbatii cu parul lung dar nu si efeminati :))

      Ștergere
  3. :) interesant dar pentru mine nu e valabil...eu, spre ex l-am ales, pe baza de atingere a piciorului intr-o ingramadeala teribila, intr-o masina, ce gonea cu viteza :)))) m-a atins protectiv, si mi-am zis" al meu esti":)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. geanina: vezi...asa se intampla cand alegi cu sufletul...alegi bine :)))
      est tare simpatica >:D<

      Ștergere
    2. superb, geanina! felicitări!
      femeie adevărată!

      Ștergere
  4. Bună scumpo!
    Interesant articolul tău!
    Îți doresc un weekend de vis!
    Cu drag te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *ELENA*: multumesc:)
      te pupic si eu...un w-end perfect iti doresc :)

      Ștergere
  5. Un studiu interesant!
    Am citit si eu ceva pe tema aceasta si în acel studiu, ideea era ca în ultimii zeci de ani, cele doua sexe au tendinta sa se apropie - din punct de vedere al aspectului fizic: barbatii devin din ce în ce mai feminini, iar femeile devin din ce în ce mai masculine! Si aceasta datorita dorintei de independenta; tot mai multe femei spre exemplu, cara singure cumparaturile grele, stiu sa foloseasca o masina de gaurit, intra singure în local. Pe de cealalta parte, tot mai multi barbati sunt tot mai atenti cu aspectul fizic si folosesc produse cosmetice, stiu sa calce rufe si sa gateasca.
    Pupici draga mea. Sa ai un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CARMEN: foarte adevarat...spre sfarsitul secolului trecut s-a constat aceasta masculinizare a femeilor si feminizare a barbatilor...poate insemna un "echilibru" de forte dar si o tendinta spre genul "unisex"...ceea ce ar fi foarte trist...
      chiar am intalnit de cateva ori genul acesta de persoane...la prima vedere nu am stiut care-i "el" si care-i "ea" :)
      pup si eu Carmen...w-end linistit iti doresc :)

      Ștergere
  6. Nu m-am gândit la acest aspect, trebuie să recunosc.
    Dar pentru mine a constituit întotdeauna o mare enigmă în ceea ce priveşte dorinţele femeilor... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Max Peter: cum ar putea fi o femeie 100% femeie daca nu ar fi usor enigmatica? :))

      Ștergere
  7. Pandhora, tu eşti o adevărată Evă care ne ispiteşti cu astfel de teme (=mere) la care comentariile pot fi foarte riscante, terenul fiind destul de ...alunecos şi putem uşor să fim daţi afară din...Rai... :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Adică, cum? Concluzia ar fi că că dacă arată mai feminini ei vor fi mai "mămoşi" şi - implict, taţi mai buni?
    Iar cei care arată mai robust şi mai masculin sunt preferaţi pentru calitatea genelor, acolo unde sănătatea e o problemă?
    Te întreb, că mie - una - nu mi-e foarte clar.
    Hmmm, şi dacă experimentul a eludat o variabilă legată de maternitate şi de infertilitate?
    Este ştiut că femeile din ţările dezvoltate au probleme de fertilitate şi din această pricină, instinctul matern nesatisfăcut dă orientări neobişnuite comportamentului acestor femei. Mai exact, preferinţele lor se orientează spre orice arată mai firav, neajutorat, drăgălaş şi demn de grijă şi atenţie, ca un pui. Bărbatul efeminat te duce cu gândul la un tânăr nematurizat, care poate fi deopotrivă partener sexual, dar şi subiectul manifestărilor materne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iris: da...cam asta ar fi ideea care se desprinde din articol...de asta am pus si semnul intrebarii in titlu :)
      probabil ca acele tendintele despre care se vorbeste in articol au o baza reala dar nu cred ca ea ar fi general valabila tinand cont chiar si doar de nivelul de dezvoltare al acelor tari si de gradul ridicat de sanatate al locuitorilor ei...
      convingerea mea este ca determinant ramane factorul estetic...pentru mine in mod sigur asa este...dar locuiesc eu oare intr-o tara..."sanatoasa" ? :))

      Ștergere
  9. am uitat să iubim şi am inventat "studiile"...
    şi ne-am încadrat în "statistici"...

    "Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
    Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri"-Eminecu

    RăspundețiȘtergere
  10. anastasia: nu cred ca noi insine ne incadram in statistici...o fac altii chit ca le-o cerem sau nu :)
    si cine ar fi "creaturile" de care pomenesti?barbatii cu parul lung? :)

    RăspundețiȘtergere