luni, 24 martie 2014

Eva - "Je ne suis pas une princesse"


Eva Ionescu a fost fotografiata nud de catre mama sa la varsta de 9 ani. La 11 ani, copila aparea intr-un pictorial, tot nud, pentru revista Playboy.
Celebra fotografa Irina Ionescu a pozat-o pe fiica sa aproape goala, cu sanii abia dezvoltati. In 1976, editia italiana a revistei Playboy a facut un pictorial cu fetita si Eva a devenit un star. Au urmat aparitii la fel de provocatoare in Penthouse si Der Spiegel, dar si roluri importante in filme din categoria "softporn". Cu timpul, Eva Ionesco, care astazi are 46 de ani, s-a indepartat de mama ei si, odata cu maturizarea, a inceput sa-si aleaga roluri in filme serioase.
Irina Ionesco (76 de ani) spune ca intre ea si fiica ei nu mai exista o relatie: "Nu as putea explica o relatie, este dificil. Daca i-am facut poze in copilarie nu este necesar sa explicam o relatie. A crescut, are viata ei si eu mi-o continui pe a mea".
Eva Ionesco a ales sa-si spuna povestea in filmul "Je ne suis pas une princesse" ("Nu sunt o printesa"), pe care l-a regizat ea insasi si care a avut premiera pe 18 mai 2011.

sursa: stiri.rol.ro
Părinții Irinei Ionescu erau emigranți români. Și-a petrecut tinerețea în Romania, la Constanta, înainte de a se stabili definitiv în Franța. Înainte de a descoperi fotografia a călatorit și a pictat. Lucrările sale sunt descrise ca erotice. Expoziția sa de la Nikon Gallery (Paris), din 1974, a atras puternic atenția. Din acest moment este publicată în numeroase magazine și albume și expune în galerii din întreaga lume. Irina Ionescu este cunoscută mai ales datorită fotografiilor sale care o au ca protagonistă pe fiica sa Eva Ionesco. Nudurile pe care le-a creat cu aceasta au provocat numeroase controverse artistice dar mai ales datorită posturilor erotice în care a pus-o pe fiica sa neaflată încă la vârsta maturitații.Cea mai mare parte a operelor Irinei reprezintă femei savant îmbracate, încarcate de bijuterii, mănusi și alte accesorii, însoțite de obiecte simbolice ca eșarfe, coliere și alte simboluri fetișiste, pozând într-o manieră provocatoare, seminude, oferindu-se ca obiecte sexuale.
sursa:Wikipedia

(repostare din martie 2012)

14 comentarii:

  1. Am citit pe aici prin ziae despre aceasta poveste, care in opinia mea este foarte trista!
    Eu personal cred ca a fost abuz ce a facut cu biata copila si cred ca arta ar trebui sa aibe granite bine stabilite!
    Dar desigur, cine sunt eu sa critic........ arta!
    pupici draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu consider un abuz, pt ca un copil de 9 ani nu se poate apara de 'deviatiile' parintilor. Iar cu un copil pozat gol, asta e proba pt pedofilie si exploatare sexuala. Eu ma uit la copila din dotare, care 5-6 ani ca nu reusesc sa ii fac o poza cum vreau. Ci cum vrea ea. Cum pana mea sa pui sa stea un copil, propriul copil, dezbracat, in pozitii erotice (nefiresti pt pre-pubertate) si sa mai si le vinzi in revista Playboy? Dar cum a acceptat revista sa vanda asta? Care erau legile acum 40 ani?

      Fratele meu a fost afectat si a rupt toate pozele considerate la moda cu el bebelus pozat cu putza la vedere, sa se vada ca are famelia un mostenitor.

      Ștergere
    2. ar fi fost imposibil ca Eva sa nu fie afectata de ceea ce a facut mama ei cu si din ea...
      arta nu are limite dar asta nu e o scuza mai ales ca ea nu a avut posibilitatea de a alege...
      exact asta m-am intrebat si eu, cum de au acceptat acele reviste sa publice asa ceva, cum de legea a permis asa ceva...
      oricum, procesele si faptul ca ea, acea fiinta numita mama a fost blamata nu a schimbat cu nimic raul facut...

      il inteleg pe fratele tau :)

      Ștergere
  2. si inca un link de pe wiki:

    http://fr.wikipedia.org/wiki/Eva_Ionesco

    unde scrie clar, ca au fost procese contra mamei, si ca viata copilei a fost distrusa din cauza pozelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un copil nu stie foarte bine ce vrea si ce doreste, cred ca mama ei din exces de zel, si pentru a se promova a sacrificat inocenta propriului copil. Pozele sunt artistice desigur, insa povestea din spatele lor e trista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. povestea din spatele lor e crunta, da, pentru ca "artista" e orice altceva dar nu mama...

      Ștergere
  4. Detestabil, să faci din ruinarea psihicului propriului copil un vehicul pentru succesul tău. O consider pe Irina Ionescu nedemnă de numele de ”mamă”.
    Fotografiile copilei mă înfioară, ca tot ce este nefiresc. Nu văd nici o artă, ci doar ceva pe placul pedofililor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand am gasit povestea asta m-am ingrozit, m-am ingrozit la gandul ca ce s-a intamplat nu e fictiune, ma ingrozeste gandul ca asta se intampla inca multora in realitate...
      este o emisiune pe TLC, emisiune pe care o evit, in care micute de 3,4,5 anisori participa la un fel de concursuri de miss...
      micutele sunt imbracate, fardate, merg la solar la fel ca niste femei in miniatura, consiliate fiind (impinse de la spate) de niste mame absolut zanatice si frustrate...imi face rau sa le privesc :(

      Ștergere
  5. Unde le gasești? Să nu zici că în cutie că mor!
    :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai unde altundeva? :)))

      ti-am spus ca imi place sa scormonesc :D

      Ștergere
  6. inca o mama sarita de pe fix, care probabil si-a atins scopul, a reusit sa incante privirile pedofililor.

    RăspundețiȘtergere
  7. sa devii "artista cunoscuta" prezentând fotografii cu fiica goala, este cumva ... bolnav! nu doar mama este "scrântita" ci si sociatatea care a aplaudat aparitia! Pe atunci se numea poate "arta" astazi actiunea este stampilata "pedofilism"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact...este uimitor faptul ca societatea nu a blamat acest "act artistic"...

      Ștergere