joi, 29 septembrie 2011

Campania ” O viata poate depinde de tine “

Pe blogul lui gangureli (http://gangureli.wordpress.com/) si la am intalnit in seara asta un subiect extrem de sensibil....accesarea pentru amuzament a serviciului 112...
Trist mod de a te distra cand viata unor oameni poate atarna exact in acel moment de un fir de par...iar "firul" de la 112 este ocupat de un mistocar nepasator....

3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgenţe 112 sunt false urgenţe: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri făcute în joacă sau accidental de către cei care sună, doar 27% sunt apeluri reale.
Este incredibil cum unii oameni, în special tineri, îşi bat joc de singura cale de a cere ajutor specializat în cazul unui accident, de pildă.
Un om moare în 3 minute din momentul în care a intrat în stop respirator. Cum e să piardă ruda acestuia şansa de a-l salva pentru că cineva abuzeaza de 112? Şi gândeşte-te că în fiecare zi peste 20 de oameni sunt răniţi grav!



Să nu faceţi niciodată precum tinerii din clipul de mai jos, o astfel de "glumă" poate costa viaţa pe cineva!

Mesajul apartine
Asociaţiei React,in cadrul unei campanii sustinute de Vodafone Romania...



4 comentarii:

  1. Mulţumesc frumos, Pandhora, pentru gestul tău!

    RăspundețiȘtergere
  2. Max Peter : eu sper in responsabilizarea celor prea putin responsabili...
    eu va multumesc amandurora ca ati facut cunoscuta si aici aceasta campanie...

    RăspundețiȘtergere
  3. E dureros cand intelegem, mai rar, mai des, ca nu orice limita este trasata doar pentru afi incalcata. sunt si limite care ne obliga absolut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Liviu Velar : este cu adevarat important sa ne amintim asta...

    RăspundețiȘtergere