vineri, 23 decembrie 2011

Limoncello


Lichiorul nu este chiar preferatul meu ca si bautura dar Limoncello este un pic altfel...dulce dar si un picut amarui,parfumat si de un galben care te duce cu gandul la vara.
Mi-am propus sa incerc si eu prepararea unui Limoncello handmade...dupa sarbatori o bautura usor digestiva cred ca va fi bine venita...
Eu voi folosi aceasta reteta:


- 2 l alcool de 90 grade
- 3 l apa - 24 lamii
- 2 kg zahar


Coaja lamailor, curatata foarte subtire, se lasa la macerat in jumatate din cantitatea de alcool, timp de o saptamina.In prealabil lamaile se spala foarte bine pentru a indeparta stratul ceruit care le acopera.
Se prepara un sirop din apa si zahar (e suficient sa se topeasca zaharul, nu trebuie ingrosat) si se lasa la racit. Se pun impreuna siropul rece, restul de alcool si lichidul macerat si strecurat. E necesar un timp pentru maturare, in care bautura se clarifica si devine mai groasa. Imi place sa-l beau foarte rece,am senzatia ca asa gustul lichiorului este mult mai puternic...

sursa: www.beerclub.ro

11 comentarii:

  1. Tiberiu : si sa vreau nu pot sa te contrazic :))

    RăspundețiȘtergere
  2. geanina : evident ca da...doar ca asa nu voi afla ce gust are priceperea mea :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sărbători minunate, în sunet de colinde, miros de brad și cozonaci, clinchet de clopoței argintați și zeci de daruri sub pom. Bucurie alături de cei dragi și sănătate cât cuprinde! Crăciun luminos! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela P. : multumesc :)
    Sarbatori cu bucurie iti doresc la randul meu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Liviu R. : poftiti,poftiti :)
    multumesc pentru colind...Sarbatori Fericite iti doresc la randul meu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Costea Mircea : daca imi reuseste...de ce nu? :)

    RăspundețiȘtergere