miercuri, 5 martie 2014

Centura "florentina"...


.....sau centura de castitate este un articol de lenjerie desemnat sa impiedice actul sexual si posibila masturbare. Scopul centurii de castitate poate fi si acela de a proteja de viol sau tentatii.Legendele spun ca centurile de castitate erau folosite in timpul Cruciadelor, atunci cand cavalerii erau departe de tinerele lor sotii si ca femeile ar fi fost fortate sa poarte centura de castitate zi si noapte. Dar nu exista nici o dovada istorica a acestui fapt: de altfel centura de castitate este cunoscuta abia din secolul 15, la mai mult de 100 de ani de la ultima Cruciada.Ceea ce este mai putin cunoscut este ca centura de castitate a fost folosita ca mijloc anti-masturbare pentru copii intre anii 1700 si 1930.Se pare ca in Evul Mediu utilizarea centurii de castitate a fost foarte limitata, datorita limitarilor tehnologice ale epocii. Prima centura de castitate cunoscuta dateaza din anul 1400 si a fost utilizata in Florenta. De asemenea a fost descoperit in Austria scheletul unei tinere purtand o centura de castitate, datat in jurul anului 1600.La muzeul de Cluny din Paris sunt expuse doua centuri de castitate, una despre care se presupune ca a apartinut Catherinei de Medicis si cealalta Annei de Austria.Contrar credintelor populare principalul scop al centurii de castitate nu a fost acela de a impiedica femeile sa aiba activitate sexuala in lipsa sotilor, ci ca metoda anti-masturbare la copii. In perioada 1700-1930 masturbarea era considerata daunatoare. Multe reviste medicale din perioada respectiva descriu centurile de castitate ca mijloc de preventie al masturbarii la copii si adolescenti. Abia in 1930, cand masturbarea nu a mai fost considerata o problema de sanatate mentala, s-a renuntat la centurile de castitate.In zilele noastre centura de castitate este folosita ca joc in relatiile dintre parteneri, ca mijloc de control al comportamentului sexual in timpul preludiului, sau uneori ca mijloc de impiedicare a infidelitatii sau masturbarii, fiind vandute in magazine specializate.Desi nu exista statistici clare, se pare ca cele mai multe centuri de castitate vandute in Europa si SUA sunt pentru barbati si nu pentru femei.


sursa: www.psihosexologie.nlp.com.ro
foto: Alina Morar (Muzeul torturii San Marino)


M-am gandit sa re-postez acest articol tocmai pentru ca ne apropiem de ziua de 8 martie cand femeile sunt, teoretic si chiar practic, mai rasfatate ca de obicei...

Perioada cand femeile erau "rasfatate" cu acest obiect de "vestimentatie" chiar a existat...
Evident ca totul are legatura cu blamatul sex...
Sexul,dincolo de actul in sine, tine de educatie dar si de modul in care societatea il percepe...
Este drum lung de la centura de castitate la libertatea - transformata mai mult sau mai putin - in libertinaj in zilele noastre...sau poate ca drumul nu este chiar atat de lung :) 

Oricum, intotdeauna am fost de parere ca restrictiile nu te fac decat sa iti doresti ceea ce in mod normal poate nu ai face, gandi, experimenta...
Dar e posibil sa ma insel :)

22 de comentarii:

  1. Ne... bunatici mai sunt oamenii! :)
    Libertatea prost inteleasa face rau societatii si - in mare masura - ceea ce este interzis poate fi dorit.
    Hahaha! Probabil ca barbatii care cumpara azi centuri de castitate sunt... preoti catolici. Uuuups! :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as putea jura ca ei, nu... :))
      pup si eu Diana, somn usor si vise necenzurate! :)

      Ștergere
  2. centura de castitate, o alta perversiune sexuala...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum, ce sa zic...au si fanteziile farmecul lor dar ce te faci cand ele se transformaa in realitati cotidiene?! :D

      Ștergere
  3. Uneori mintea barbateasca poate fi asa de meschina! Zau daca înteleg! Si daca uneori se mai gaseste cate-o femeie de are sange-n.... degetul aratator si pune mana pe cocosul pistolului, toata lumea o considera criminala! Offf... Poate ai sa razi dar uneori sunt atat de recunoscatoare ca nu m-am nascut in acea perioada, sau ca nu m-am nascut în Africa! Gata, am plecat ca am început sa ma dezlantui ... :))
    Dar tu esti de vina ca tu ai început! :)))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce sa mai zic acum, pedepseste-ma dar nu ma cadorisi cu asa o centura! :))

      Ștergere
  4. Ha, ha! Mi-am amintit o parodie de la tv despre Robin Hood, cand seniorul a plecat de acasa si cand s-a intors... pierduse cheia de la centura soatei. - Aduceti fierarul! Ha! Ha! :-)
    Ce vremuri mai erau si atunci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. triste vremuri...
      nici nu vreau sa-mi imaginez cum era viata acelor femei...

      Ștergere
  5. ai de capul meu! incurcate sunt caile astea! :))
    asta cu castitatea nu-mi suna deloc bine.... :)
    te poop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atata timp cat nu ai o gandire casta, restul sunt amanunte :)
      dar de unde sa stiu eu, trebuie sa recunosc, gandirea mea e departe de a fi casta :))

      Ștergere
  6. Infiorator articol de lenjerie! Am vazut si eu in diverse muzee de istorie, expuse asemenea centuri de castitate, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Te cutremuri gandindu-te la acele vremuri!
    Cat despre ziua de 8 Martie, ea trebuie celebrata cu mult fast, fara a uita insa motivul! 8 martie nu este o zi in care "femeile au voie sa bea si sa-di faca de cap in restaurante, la fel cum fac barbatii poate saptananal"!!! Trebuie serbat cu decenta, constiente fiind de norocul pe care il avem de a trai intr-o tara in care femeile au drepturi egale cu barbatii. Sunt inca multe tari - tarile din india, tarile arabe sau africane, in care feneia este tratata ca "obiect" !
    Frumos articolul!
    te pup draga mea draga, sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am vazut ceva asemanator la Muzeul Torturii din Praga...brrr, nu ai cum sa nu te infiori...
      da, am avut sansa sa ne nastem in acea parte de lume unde femeile au depasit stadiu de obiect folosit pentru munca si perpetuarea speciei...
      sigur, sunt inca femei care aspira la statutul de "apendice" al brbatului dar aceasta este doar alegerea lor si nu a societatii in care traiesc...
      te imbratisez draga mea draga, o seara perfecta iti doresc!

      Ștergere
  7. Mi se face greață când mă gândesc la igiena și așa precară a acelor vremuri. O bucată de tablă lipită permanent de trup era exact ce mai lipsea. Horror, vorba lui karma police!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cruzimea este cu siguranta o caracteristica doar a oamenilor...

      Ștergere
  8. Eu sunt de acord cu tine in privinta restriciilor...
    Nu comentez despre acea centura. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ai venit pe la mine, Lavinia! :)
      da, restrictiile, acel "motor" care ne face sa descoperim chiar si ce nu am vrea sa descoperim :D

      Ștergere
  9. Buna !
    ti-am raspuns la adresa asta „sweet_bitterish38” dar nu stiu daca e valabila .

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru homosexuali era o varinta cu strapon in dos...

    RăspundețiȘtergere