duminică, 12 octombrie 2014

Topul celor mai scumpe strazi din lume: tu unde ai alege sa te plimbi sau sa iti faci cumparaturile?


Fie ca este vorba despre plaje cu nisip alb, priveliste spectaculoasa in preajma valurilor sau deasupra muntilor, boutique-uri faimoase, shopping de lux sau cine fastuoase, aceste strazi le inglobeaza pe toate. Resedinte ale celor mai influenti oameni din lume, constructiile acestor strazi gazduiesc cele mai scumpe magazine de pe planeta, potrivit The Richest.

10. Situata in cartierul Champs-Elysees din Paris, Avenue Montaigne are o reputatie aparte: aici se plimba numai oameni influenti. Aceasta strada

pariziana a devenit cunoscuta in secolul al XIX-lea imediat dupa faimosul bal de la Mabille. Astazi gazduieste cele mai mari case de moda, Dior, Chanel, Louis Vuitton si Ralph Lauren, iar pretul per metru patrat este de 26,000 de dolari.

9. Fifth Avenue din Manhattan, New York a fost mereu clasata ca fiind una dintre cele mai scumpe strazi din lume in ultimii ani. Aici se afla numeroase magazine ale designerilor, precum Saks Fifth Avenue, Bergdorf-Goodman, Louis Vuitton si Prada precum si casele de bijuterii Bulgari si Tiffany si Company. Muzeul Mile aflat pe aceasta strada are una dintre cele mai opulente vile din tot orasul New York. Multe dintre fostele resedinte au devenit muzee - precum The Met sau muzeul Guggenheim. Aici se afla si sediul central al Rockefeller Center si Empire State Building. Pretul mediu este 28,000 de dolari pentru un metru patrat.



8. Ostozhenka, Moscova, destul de obscura in comparatie cu celelalte doua strazi mentionate, aceasta este cunoscuta drept Mila de Aur a Moscovei, denumire atribuita in anii 1990 de cand Ostozhenka a devenit un "cuib" al activitati financiare, cu apartamente luxoase ridicate aici si cu birouri
construite de-a lungul strazii. Find "gazda" multor magazine, boutique-uri si resedinte ale celor mai influenti oameni din Rusia, nu e de mirare ca are un pret mediu de pornire de 29,000 de dolari pentru fiecare metru patrat.

7. Dealul Romazzino si toata zona care il inconjoara a fost locul perfect pentru imobiliare inca din 1961, cand dezvoltarea zonei a fost grabita si de consortiul de companii condus de magnatul britanic Aga Khan IV. Totusi, locul a ajuns pe prima pagina a stirilor in 2012 cand miliardarul italian Carlo de Benedetti si-a vandut vila Rocky Ram pentru 110 milioane de dolari. Mai multe celebritati si oameni de afaceri au fost atrasi aici de hotelurile luxoase, precum Cala di Volpe si Romazzino precum si de plajele cu nisip alb si cluburile exclusiviste de iachturi. Acest paradis de pe coasta Sardiniei are un pret mediu de pornire de 32,900 pentru un metru patrat.


6. Chemin de Ruth, cu o priveliste spectaculoasa spre Lacul Geneva si Alpii Elvetieni si cu un standard ridicat de viata, este usor sa ne dam seama de ce preturile resedintelor de pe Chemin de Ruth sunt atat de mari - 37,000 de dolari pentru un metru patrat. Multe dintre vilele din Cologny, Geneva au gradini sculptate, piscine enorme si fatade arhitecturale superbe. Cinci proprietati de pe aceasta strada s-au vandut cu mai mult de 13,1 milioane de dolari intre 2008 si 2010, in timp ce pretul record a fost de 36 de milioane de dolari.


5. Dealul Paterson, aceast paradis rezidential este cunoscut in Singapore drept Strada Miliardarilor si a avut cresteri masive de pret in ultimul an datorita fluctuatiilor financiare. Localizata in Districtul 9, unul exclusivist si respectat, Dealul Paterson este aproape de lantul de magazine Orchard Road, o zona plina de magazine ale caselor de moda si a restaurantelor cu stele Michelin. Cel mai scump ansamblu de apartamente de aici este stilatul si elegantul Marq, care are o piscina privata cu vedere deasupra orasului pentru fiecare apartament in parte precum si un design interior realizat de Hermes. Cofondatorul Facebook, Eduardo Saverin, traieste aici, asa ca nu ne miram de ce pretul de pornire pentru un metru patrat este 42.500 de dolari.


4. Cap Ferrat este cea mai scumpa locatie non-urbana din lume, cu preturi care depasesc 79,000 de dolari metrul patrat. Localizata de-a lungul Coastei de Azur, Cap Ferrat a fost la un moment dat resedinta Regelui Leopold al

II-lea al Belgiei, dar acum este intesata cu vile si hoteluri impunatoare, precum superbul Grand Hotel du Cap-Ferrat. Bulevardul General de Gaulle in mod particular are cele mai mari preturi, cu vederea sa panoramica asupra Marii Mediteraneene. Aceasta zona a fost vanata de celebritati si magnati, Brad Pitt si Angelina Jolie au o vila aici, la fel si cofondatorul Microsoft, Paul Allen.

3. Monaco, resedinta Grand Prix-ului Formula 1 si a concursului de vase maritime, este locul de joaca pentru elita Europei. Preturile proprietatilor sunt exclusiviste, mai ales pe Strada Printesa Grace care e situata de-a lungul coastei. La apogeul lor, preturile atingeau 135,000 de dolari pe metru patrat, astazi, totusi au ajuns la un nivel de 86,000 de dolari. Andreea Bocelli, Roger Moore, Lewis Hamilton si Helena Christensen au resedinte aici.

2. Kensington Palace Gardens, acest bulevard luxos este privit ca fiind cea mai exclusivista adresa din Londra, cu locatari precum William si Kate, ducele si ducesa de Cambridge. Nu este greu sa ne dam seama de ce este atat de scumpa. Preturile pentru aceasta strada, in medie pornesc de la 107,000 de dolari pentru fiecare metru patrat. Multe ambasade sunt localizate aici, precum si resedinta magnatului din industria otelului, Lakshmi Mittal, la un moment al saselea cel mai bogat om din lume, precum si resedinta oligarhului rus Roman Abramovich.


1. Pollock’s Path, The Peak, cea mai scumpa strada din lume - cu vedere panoramica asupra Portului Victoria, insulei Hong Kong si a intregului oras - a fost locul de petrecere pentru cei mai influenti oameni. Noile proiecte dezvoltate aici, luxoase si impunatoare, au ridicat preturile, iar in 2011 toate recordurile au fost depasite in Hong Kong cand apartamentul nr. 10 a fost

vandut cu 103 milioane de dolari. Aceste trenduri par sa continue in timp ce dezvoltarea orasului este mult mai dificila din cauza lipsei de spatiu, asa ca preturile mai mult ca sigur vor depasi valoarea de 120,000 de dolari pentru fiecare metru patrat.

sursa: http://www.wall-street.ro

26 de comentarii:

  1. cred ca Chemin de Ruth. . Lacul Geneva si Alpii Elvetieni sunt cei ce ma atrag...:))
    adica eu poze si cine are bani poate merge la shopping...:))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lasa lasa, nu se stie cat de valoaroase pot ajunge fotografiile tale si atunci gata banii pentru shopping :))
      te pupacesc si eu!

      Ștergere
  2. La banii mei, nu mi-am permis decît un apartament în Basel, Elveţia. Se pune? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. In Paris mi-ar place sa locuiesc - vreau sa spun sa detin o locuinta... Tja, pe Avenue Montaigne ar fi ideal ;)))
    te pup draga mea draga.
    O seara minunata sa aveti! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo...nu ai idee cat de bine iti inteleg dorinta :)))
      pup si eu draga mea draga, o noapte buna si o saptamana usoara iti doresc cu tot dragul! :*

      Ștergere
  4. Urăsc moderarea preventivă = moartea conversaţiei! De ce vă este frică, nu pricep : intră un nepoftit la comentarii, îl banezi şi SALUT! De ce trebuie să aştepte toată lumea la uşa blogului pînă cînd moderatoarea are timp să răspundă la comentarii? Chiar, nu pricep!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei uite ca de data asta nu ai avut mult de asteptat :)

      imi pare rau pentru ca alegerea mea iti creeaza acest disconfort, am facut aceasta alegere pentru ca am fost nevoita, am ales sa-ti dau aceasta explicatie nu pentru a ma justifica, nu e cazul, fiecare alege cum sa procedeze pe blogul lui, ci pentru ca te apreciez mult, stii asta :)

      Ștergere
    2. Mulţumesc pentru răspuns! Ştii că reciproca este valabilă. Hug! :)

      Ștergere
  5. Cand citesc aici ,nu mai imi trece durerea de cap.De multe ori nici nu-mi pot imagina:cum o fi sa ai atatea?Bine ca nu sunt pretentioasa si ma multumesc cu o plimbare in parc si lucruri obisnuite.Tu, unde visezi sa ajungi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. extra-luxul imi da o senzatie bizara, ce e mult e prea mult, eu sunt modesta de felul meu...
      mi-ar placea sa trec prin toate aceste locuri dar nu stiu daca as reusi sa ma simt acasa.
      Coasta de Azur, da, mi-as dori sa stau o vreme acolo, mi se pare a fi un loc de vis...
      daca ar fi sa aleg un oras in care sa traiesc (nu se regaseste in aceasta lista), acela ar fi Bruges...e un oras cu un farmec de poveste, il iubesc! :)

      Ștergere
  6. Interesante locuri! Dar.... mai bine îmi văd de lungul nasului şi rămân la "bulevardele" mele provinciale, mai mult decât suficiente pentru ceea ce-mi trebuie. Treaba cu luxul mă lasă... total rece. Probabil că mi-ar plăcea doar să vizitez astfel de locuri. Mă rog... o femeie vede altfel lucrurile.
    O nouă săptămână cât mai frumoasă, dragă Pandhora!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cum ii spuneam mai sus Floarei, din punctul meu de vedere ce e mult e prea mult...
      totusi, sunt sigura ca ne-am putea obisnui cu luxul :))

      o saptamana usoara iti doresc la randul meu draga Alex, multumesc!

      Ștergere
  7. Sincer, mi-ar face mare plăcere să .....fac o plimbare pe fiecare dintre străzile amintite de tine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti doresc sa-ti implinesti gandul! :)

      Ștergere
    2. Poti sa elimini destule din ele de pe lista fara sa-ti para rau. Zau, s-a inchis pana si magazinul Takashimaya de pe 5th Avenue ! Si de la Bergdorf Goodman poti cumpara on line. Pe Ave Montaigne numai pe Montaigne nu-l gasesti. La Hong Kong sunt nelinisti de strada. Pe Chemin de Ruth efectiv nu ai ce sa vezi, nu e nici o vitrina. Etc. Ce naiba, voi nu aveti Google street view sa vedeti cum e acum acolo astfel incat sa va orientati mai bine sa nu va para rau ?

      Ștergere
    3. dar de ce te enervezi draga Rudolph? :)

      Ștergere
  8. Superbe locuri,norocul meu este că am un băiat căsătorit
    în Elveția- Zurich și mai merg la el și mai vizitez câte ceva!
    Îți doresc o săptămână cât mai frumoasă,scumpo!
    Te pup și îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur pentru tine Elena, ma bucur ca poti vedea si te poti bucura de mirifica Elvetie nu doar ca simplu turist :)
      te imbratisez si eu cu acelasi drag! >:D<

      Ștergere
  9. Tot Parisul are mai mult șarm... ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. eu as vrea sa merg chiar peste tot
    numai sa nu tot stau pe loc...
    dar n-am lovele si efectiv nu pot
    sa-mi clatesc ochii si sa ma intorc :)

    RăspundețiȘtergere
  11. nu ma asteptam ca elvetia si coasta de azur sa fie pe locuri codase
    dar piata e in plina expansiune
    mai ales Moscova sa fie pe locul trei, dar aici nu ma mira ca e o tara extrem de bogata si cred ca acum detin cei mai multi dintre milionarii Europei

    RăspundețiȘtergere