sâmbătă, 4 iunie 2011
Daiquiri....
Pentru ca are in compozitie rom este unul dintre cocktailurile mele preferate....
Asa ca va invit la un pahar virtual de Daiquiri ....
10 rom alb
3/10 suc de lamaie
1/10 sirop de zahar
In versiunea traditionala, acest cocktail este stramosul marii familii a cocktailurilor Daiquiri. Se pare ca a aparut in localitatea cubaneza cu acelasi nume, pe la inceputul secolului trecut. in privinta originii sale, exista doua versiuni. Cea dintai povesteste ca un marinar american, negasind intr-o bodeguita (o carciumioara) alte ingrediente in afara de rom, a folosit zahar de trestie, o lamaie mica si putina gheata pisata pentru a-si pregati un amestec care a devenit, mai tarziu, Daiquiri. O alta povestire, pe placul celor mai multi cubanezi, vorbeste despre un inginer cubanez care conducea o mina de mangan din zona Daiquiri. Pentru a putea astampara setea echipelor de muncitori si neavand la dispozitie decat rom, i-a cerut unui taran al carui pamant se invecina cu teritoriul minei, un cos cu lamai si niste zahar si, cumparand gheata de la cel care ii aproviziona de obicei pe minieri, a preparat un amestec asemanator cu cocktailul pe care vi-l prezentam aici. Bautura a avut un asemenea succes, incat muncitorii au raspandit aceasta reteta in toata insula. Orice s-ar fi intamplat, Daiquiri a fost si ramane unul dintre cocktailurile cele mai mult solicitate in lume, pentru proprietatea sa de a potoli setea, potrivit pentru orice ora a zilei, chiar daca prepararea lui l-ar recomanda mai degraba ca fiind un aperitiv.
sursa: retete-online.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Sărut mâna Pandhora pentru , să zic plăcere ? şi , dar mai ales pofta care mi-ai făcut-o . Unde mai pui că lămâia este verde .....exact ce trebuia . Of şi sunt singur acasă şi n-am cu cine... dar asta este , mă sacrific :))
RăspundețiȘtergereEi da, trebuiesc cumpărate , nasol .
Mulţam frumos de invitaţie dar şi pentru idee !
Mulțumesc scumpo!
RăspundețiȘtergereWeekend excelnt să ai!
Te îmbrățișez cu drag!
Mi-a mers la casa sufletului;daca o tii tot asa devin alcooromic:-))
RăspundețiȘtergerenu sunt un fan al romului, dar as incerca un Daiquiri; astept sa ma servesti :)
RăspundețiȘtergereimi place...
RăspundețiȘtergereSoriN : am ajuns prea tarziu altfel iti tineam companie :))
RăspundețiȘtergeresper ca-l vei savura cu placere :)
ELENA : cu placere...un w-end perfect iti doresc in continuare :)
RăspundețiȘtergerete imbratisez >:D<
tatookis : in cazul asta nu voi fi singura care se lasa cucerita de rom :))
RăspundețiȘtergereSophie : nu se stie niciodata Sophie cand apare...romul la usa ta :))
RăspundețiȘtergereErys : te cred...si mie :)
RăspundețiȘtergereîl probez diseara si-ti spun si parerea mea :)
RăspundețiȘtergerePupici. Sa ai o duminica de vis!
Mie imi plac ţigarile cubaneze(strong :)..)şi nişte cuburi mângaiate de rom....si nu numai...:)
RăspundețiȘtergereimi place romul, sunt un fan cuba libre, deci cred ca mi-ar place si acest cockteil
RăspundețiȘtergereCARMEN : sunt sigura ca il vei aprecia :)
RăspundețiȘtergereo Duminica linistita iti doresc la randul meu...pup :)
dmd. : se pare ca esti un cunoscator :)
RăspundețiȘtergereMircea : da...si mie imi place romul cubanez dar si cel din Republica Dominicana...pe acesta din urma il percep ca mai parfumat...
RăspundețiȘtergerePoftaaaa! Asta e cuvantul. Mi-ai facut pofta. Mai ales ca m-am indragostit de Cuba Libre, asa ca imi imaginez ca nu poate fi rau deloc ce ai prezentat tu aici.
RăspundețiȘtergereIrina: ohhh da...si mie imi place romul...
RăspundețiȘtergeree un cocktail usor si racoritor...si poti schimba proportiile retetei...in favoarea unuia sau altuia dintre ingrediente :)
Buuuunnnn! Mi-ai făcut poftă. Vreau şi eu! Dar eu am în casă doar rom "colorat", nu alb. Ce mă fac? Oară cu acela nu merge?
RăspundețiȘtergereAh, şi... La mulţi ani şi aici!
Fie ca toate visele frumoase să ţi se îndeplinească!
>:D<
Blue : daca ai rom brun poti pisa multa gheata,peste care poti pune intre 30-50 ml de rom,cola sau pepsi,feliute de lamaie si portocala...si...gata...un cocktail foarte simplu...sper ca-l vei prepara si mai ales ca il vei savura cu placere :)
RăspundețiȘtergeremultumesc inca o data pentru urari dar cum spuneam si la tine pe blog mai sunt cateva zile bune pana la ziua mea :)
Ehei... pe vremuri (prin anii '70-'80 - poate vi se pare că a trecut prea mult de-atunci), era un loc în Bucureşti unde puteai bea un daiquiri bun - la fostul Havana Club de lângă Universitate. Pentru ăi mai cărunţi, care-şi mai aduc aminte...
RăspundețiȘtergereMulţam pentru articol!
da...era pe bulevard colt cu Academiei...stiu ca aveau si tigari cubaneze fara filtru acolo...eu nu fumam pentru ca nu eram suficient de...varstnica dar aveam prieteni care...:)
RăspundețiȘtergerefoita era facuta din tresie de zahar si era dulce...stiu pentru ca am gustat-o :))
ma bucur ca ti-a facut placere daiquiri-ul meu...te mai astept pe la mine :)
Ce vremuri Peter! Ma dadeam în vânt dupa bautura asta! Dar la setea mea trebuie multa ... gheata!!
RăspundețiȘtergereVad ca lumea spune La multi ani cu anticipatie. Când?
Dan : uite ce amintiri trezeste un rom bun :)
RăspundețiȘtergere13...si pentru ca sunt superstitioasa nu prea ma bucur ca se apropie ziua mea...in plus, mai adaug un an...asta da ghinion :))
După o zi destul de răvăşitoare petrecută printre nişte "oameni dedicaţi", după ce tocmai am terminat de lecturat tulburătoarea poveste de iubire a lui Odobescu, nimic nu ar merge mai bine decât un Daiquiri. :)
RăspundețiȘtergereDraga mea şi-a noastră dragă, ştii tu ce-mi place mie cel mai mult şi mai mult la un cocktail?
Să asist la prepararea lui :))
Admiţând, desigur, că cel care tocmai se ocupă de aşa ceva este un..."profesionist". Adică întocmai cum cu uşurinţă mi te-am imaginat pe tine preparând amestecul aromat, efervescent şi îmbătat de culori pe care i-l recomandai prietenei noastre comune :)
Nu ştiu de ce, dar te văd făcând o serioasă concurenţă unui...ceremonial al ceaiului :)
Îmbrăţişare cu senin noptatic şi cântec murmurat de greieri. :)
Ai mai fost să vezi Lipscaniul noaptea?
Sper că da, fiindcă abia aşteptam să-mi povesteşti...
alessia: mi-ar placea sa vad un astfel de 'profesionist'la treaba...ce am vazut eu prin cluburi e nesemnificativ dar eu nu merg in cluburi de "fitze"...o fi asta un minus...ce sa zic :))
RăspundețiȘtergerecat despre mine in "actiune"...ai tu imaginatie alessia :))
in seara asta am preparat pentru prietenul meu si pentru mine un ceai de salvie cu codite de cirese,lamaie,dulceata de capsune,putin zahar,o lingurita dintr-un digestiv german cu nume complicat si multa,multa gheata...uite...paharul asta este pentru tine...mi-as dori sa te remonteze si sa te faca sa zambesti mai linistita :)
imi dau seama ca nu ai avut o zi prea usoara...o noapte linistita sa ai dtaga alessia...somn usor...te imbratisez...ne vedem maine dimineata la cafea...pana atunci...sa-mi spui daca ti-a placut ceaiul meu de vara :)
Aşadar, ai şi trecut la...ceremonia ceaiului! :)) Acompaniată şi de..."glasul roţilor de tren" :), cred că te-ai întrecut pe tine însăţi! :) Mmmmmm, pot vedea scena până în cele mai...aromate detalii! :))
RăspundețiȘtergereMulţumesc frumooooos pentru ceai!
Combinaţia asta e extrem de interesantă şi pentru mine, care nu cred că apuc să beau de două ori acelaşi fel de ceai :))
Acum sunt în perioada de amestecuri cu baza de ceai verde. Azi l-am combinat cu fructe de păducel şi măceşe şi doar un strop de hibiscus. La urmă, desigur, porţie dublă de lămâie.
Rar îmi îndulcesc ceaiurile. Şi atunci doar cu o linguriţă mică de miere.
Foarte interesantă combinaţia ta a ceaiului cu...dulceaţă! Trebuie să încerc neapărat reţeta asta :)
O noapte...înstelată! :)
alessia: hibiscusul nu imi place...mierea in ceai mi se pare ca ii schimba gustul dar o folosesc uneori...in general imi place sa improvizez si sa experimentez :)
RăspundețiȘtergerea fost o perioada cand imi placea ceaiul verde cu iasomie...eram totusi prea agitata din cauza lui asa ca am renuntat :)
daca a avut macese sigur ceaiul tau avea un gust placut si o culoare frumoasa...despre paducel...nu stiu cum sunt fructele...sper ca dulci-acrisoare :)
cred ca deja faci nani...somn usor alessia :)
pentru ca fiinda deoarece sunt adeptul bauturilor cu rom, ma simt invitat.
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamana buna.
Costin : inca putin si facem un club :)
RăspundețiȘtergerepoti trece oricand pe aici sa bei un pahar...am inteles ca si Irinei ii place...asa ca...un pahar si un strop de relaxare...:)
Am auzit/citit undeva povestea aceasta,dar n-am avut curiozitatea să gust.Acum s-a născut curiozitatea și voi procura un rom bun,voi bea un cocktail Daiquiri.Îți voi povesti cum a fost.
RăspundețiȘtergereAm notat reţeta. Promit că o încerc cu proxima ocazie când am chef să beau ceva.
RăspundețiȘtergereRom am mereu în casă, fiindcă folosesc la prăjituri, aşa că nu-i problemă.
:)
se-cret: astept sa-mi povestesti si poate sa faci si o fotografie....rezultatului :)
RăspundețiȘtergereNu ma omor eu prea tare cu alcoolul, dar daca insisti atat de mult, eu o sa gust putin. Seara buna.
RăspundețiȘtergereby Cetateanu : e mai mult un "pahar de vorba" foarte usor alcoolizat :)
RăspundețiȘtergere