sâmbătă, 4 iunie 2011

Daiquiri....


Pentru ca are in compozitie rom este unul dintre cocktailurile mele preferate.... 
Asa ca va invit la un pahar virtual de Daiquiri .... 

10 rom alb 
3/10 suc de lamaie
1/10 sirop de zahar

In versiunea traditionala, acest cocktail este stramosul marii familii a cocktailurilor Daiquiri. Se pare ca a aparut in localitatea cubaneza cu acelasi nume, pe la inceputul secolului trecut. in privinta originii sale, exista doua versiuni. Cea dintai povesteste ca un marinar american, negasind intr-o bodeguita (o carciumioara) alte ingrediente in afara de rom, a folosit zahar de trestie, o lamaie mica si putina gheata pisata pentru a-si pregati un amestec care a devenit, mai tarziu, Daiquiri. O alta povestire, pe placul celor mai multi cubanezi, vorbeste despre un inginer cubanez care conducea o mina de mangan din zona Daiquiri. Pentru a putea astampara setea echipelor de muncitori si neavand la dispozitie decat rom, i-a cerut unui taran al carui pamant se invecina cu teritoriul minei, un cos cu lamai si niste zahar si, cumparand gheata de la cel care ii aproviziona de obicei pe minieri, a preparat un amestec asemanator cu cocktailul pe care vi-l prezentam aici. Bautura a avut un asemenea succes, incat muncitorii au raspandit aceasta reteta in toata insula. Orice s-ar fi intamplat, Daiquiri a fost si ramane unul dintre cocktailurile cele mai mult solicitate in lume, pentru proprietatea sa de a potoli setea, potrivit pentru orice ora a zilei, chiar daca prepararea lui l-ar recomanda mai degraba ca fiind un aperitiv.
sursa: retete-online.com

35 de comentarii:

  1. Sărut mâna Pandhora pentru , să zic plăcere ? şi , dar mai ales pofta care mi-ai făcut-o . Unde mai pui că lămâia este verde .....exact ce trebuia . Of şi sunt singur acasă şi n-am cu cine... dar asta este , mă sacrific :))
    Ei da, trebuiesc cumpărate , nasol .

    Mulţam frumos de invitaţie dar şi pentru idee !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc scumpo!
    Weekend excelnt să ai!
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a mers la casa sufletului;daca o tii tot asa devin alcooromic:-))

    RăspundețiȘtergere
  4. nu sunt un fan al romului, dar as incerca un Daiquiri; astept sa ma servesti :)

    RăspundețiȘtergere
  5. SoriN : am ajuns prea tarziu altfel iti tineam companie :))
    sper ca-l vei savura cu placere :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ELENA : cu placere...un w-end perfect iti doresc in continuare :)
    te imbratisez >:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. tatookis : in cazul asta nu voi fi singura care se lasa cucerita de rom :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Sophie : nu se stie niciodata Sophie cand apare...romul la usa ta :))

    RăspundețiȘtergere
  9. îl probez diseara si-ti spun si parerea mea :)
    Pupici. Sa ai o duminica de vis!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie imi plac ţigarile cubaneze(strong :)..)şi nişte cuburi mângaiate de rom....si nu numai...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. imi place romul, sunt un fan cuba libre, deci cred ca mi-ar place si acest cockteil

    RăspundețiȘtergere
  12. CARMEN : sunt sigura ca il vei aprecia :)
    o Duminica linistita iti doresc la randul meu...pup :)

    RăspundețiȘtergere
  13. dmd. : se pare ca esti un cunoscator :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Mircea : da...si mie imi place romul cubanez dar si cel din Republica Dominicana...pe acesta din urma il percep ca mai parfumat...

    RăspundețiȘtergere
  15. Poftaaaa! Asta e cuvantul. Mi-ai facut pofta. Mai ales ca m-am indragostit de Cuba Libre, asa ca imi imaginez ca nu poate fi rau deloc ce ai prezentat tu aici.

    RăspundețiȘtergere
  16. Irina: ohhh da...si mie imi place romul...
    e un cocktail usor si racoritor...si poti schimba proportiile retetei...in favoarea unuia sau altuia dintre ingrediente :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Buuuunnnn! Mi-ai făcut poftă. Vreau şi eu! Dar eu am în casă doar rom "colorat", nu alb. Ce mă fac? Oară cu acela nu merge?

    Ah, şi... La mulţi ani şi aici!
    Fie ca toate visele frumoase să ţi se îndeplinească!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  18. Blue : daca ai rom brun poti pisa multa gheata,peste care poti pune intre 30-50 ml de rom,cola sau pepsi,feliute de lamaie si portocala...si...gata...un cocktail foarte simplu...sper ca-l vei prepara si mai ales ca il vei savura cu placere :)

    multumesc inca o data pentru urari dar cum spuneam si la tine pe blog mai sunt cateva zile bune pana la ziua mea :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Ehei... pe vremuri (prin anii '70-'80 - poate vi se pare că a trecut prea mult de-atunci), era un loc în Bucureşti unde puteai bea un daiquiri bun - la fostul Havana Club de lângă Universitate. Pentru ăi mai cărunţi, care-şi mai aduc aminte...
    Mulţam pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  20. da...era pe bulevard colt cu Academiei...stiu ca aveau si tigari cubaneze fara filtru acolo...eu nu fumam pentru ca nu eram suficient de...varstnica dar aveam prieteni care...:)
    foita era facuta din tresie de zahar si era dulce...stiu pentru ca am gustat-o :))

    ma bucur ca ti-a facut placere daiquiri-ul meu...te mai astept pe la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce vremuri Peter! Ma dadeam în vânt dupa bautura asta! Dar la setea mea trebuie multa ... gheata!!
    Vad ca lumea spune La multi ani cu anticipatie. Când?

    RăspundețiȘtergere
  22. Dan : uite ce amintiri trezeste un rom bun :)

    13...si pentru ca sunt superstitioasa nu prea ma bucur ca se apropie ziua mea...in plus, mai adaug un an...asta da ghinion :))

    RăspundețiȘtergere
  23. După o zi destul de răvăşitoare petrecută printre nişte "oameni dedicaţi", după ce tocmai am terminat de lecturat tulburătoarea poveste de iubire a lui Odobescu, nimic nu ar merge mai bine decât un Daiquiri. :)

    Draga mea şi-a noastră dragă, ştii tu ce-mi place mie cel mai mult şi mai mult la un cocktail?
    Să asist la prepararea lui :))
    Admiţând, desigur, că cel care tocmai se ocupă de aşa ceva este un..."profesionist". Adică întocmai cum cu uşurinţă mi te-am imaginat pe tine preparând amestecul aromat, efervescent şi îmbătat de culori pe care i-l recomandai prietenei noastre comune :)
    Nu ştiu de ce, dar te văd făcând o serioasă concurenţă unui...ceremonial al ceaiului :)

    Îmbrăţişare cu senin noptatic şi cântec murmurat de greieri. :)

    Ai mai fost să vezi Lipscaniul noaptea?
    Sper că da, fiindcă abia aşteptam să-mi povesteşti...

    RăspundețiȘtergere
  24. alessia: mi-ar placea sa vad un astfel de 'profesionist'la treaba...ce am vazut eu prin cluburi e nesemnificativ dar eu nu merg in cluburi de "fitze"...o fi asta un minus...ce sa zic :))
    cat despre mine in "actiune"...ai tu imaginatie alessia :))

    in seara asta am preparat pentru prietenul meu si pentru mine un ceai de salvie cu codite de cirese,lamaie,dulceata de capsune,putin zahar,o lingurita dintr-un digestiv german cu nume complicat si multa,multa gheata...uite...paharul asta este pentru tine...mi-as dori sa te remonteze si sa te faca sa zambesti mai linistita :)
    imi dau seama ca nu ai avut o zi prea usoara...o noapte linistita sa ai dtaga alessia...somn usor...te imbratisez...ne vedem maine dimineata la cafea...pana atunci...sa-mi spui daca ti-a placut ceaiul meu de vara :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Aşadar, ai şi trecut la...ceremonia ceaiului! :)) Acompaniată şi de..."glasul roţilor de tren" :), cred că te-ai întrecut pe tine însăţi! :) Mmmmmm, pot vedea scena până în cele mai...aromate detalii! :))

    Mulţumesc frumooooos pentru ceai!
    Combinaţia asta e extrem de interesantă şi pentru mine, care nu cred că apuc să beau de două ori acelaşi fel de ceai :))

    Acum sunt în perioada de amestecuri cu baza de ceai verde. Azi l-am combinat cu fructe de păducel şi măceşe şi doar un strop de hibiscus. La urmă, desigur, porţie dublă de lămâie.
    Rar îmi îndulcesc ceaiurile. Şi atunci doar cu o linguriţă mică de miere.

    Foarte interesantă combinaţia ta a ceaiului cu...dulceaţă! Trebuie să încerc neapărat reţeta asta :)

    O noapte...înstelată! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. alessia: hibiscusul nu imi place...mierea in ceai mi se pare ca ii schimba gustul dar o folosesc uneori...in general imi place sa improvizez si sa experimentez :)
    a fost o perioada cand imi placea ceaiul verde cu iasomie...eram totusi prea agitata din cauza lui asa ca am renuntat :)
    daca a avut macese sigur ceaiul tau avea un gust placut si o culoare frumoasa...despre paducel...nu stiu cum sunt fructele...sper ca dulci-acrisoare :)

    cred ca deja faci nani...somn usor alessia :)

    RăspundețiȘtergere
  27. pentru ca fiinda deoarece sunt adeptul bauturilor cu rom, ma simt invitat.
    Sa ai o saptamana buna.

    RăspundețiȘtergere
  28. Costin : inca putin si facem un club :)
    poti trece oricand pe aici sa bei un pahar...am inteles ca si Irinei ii place...asa ca...un pahar si un strop de relaxare...:)

    RăspundețiȘtergere
  29. Am auzit/citit undeva povestea aceasta,dar n-am avut curiozitatea să gust.Acum s-a născut curiozitatea și voi procura un rom bun,voi bea un cocktail Daiquiri.Îți voi povesti cum a fost.

    RăspundețiȘtergere
  30. Am notat reţeta. Promit că o încerc cu proxima ocazie când am chef să beau ceva.
    Rom am mereu în casă, fiindcă folosesc la prăjituri, aşa că nu-i problemă.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  31. se-cret: astept sa-mi povestesti si poate sa faci si o fotografie....rezultatului :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu ma omor eu prea tare cu alcoolul, dar daca insisti atat de mult, eu o sa gust putin. Seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  33. by Cetateanu : e mai mult un "pahar de vorba" foarte usor alcoolizat :)

    RăspundețiȘtergere