miercuri, 18 iulie 2012

Voi puteti?

Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. 
Iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit. 

Nu stiu cui apartin aceste cuvinte,le stiu de mult si mi le amintesc periodic dar de aplicat mi-e greu sa le aplic...

Voi puteti? 

30 de comentarii:

  1. Asta e o parte din chestiile alea care circula pe net: "daca trimiti mesajul în urmatoarele 20 de minute la 20 de prieteni, vei primi peste 20 de ani 20 de centime cadou! Nu rupe lantul ca te bate Dumnezeu!".

    Cam asta-i! Dar e foarte adevarat ce spune acolo, am sa caut tot textul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu il stiu de mult si asa il stiu...
      daca il gasesti si mai ales daca afli cui apartine sa-mi spui si mie,pls :)

      mai circula chestiile alea pe net? :))

      Ștergere
    2. OK, se rezolva, în we am niste prieteni la mine deci nu voi avea timp de sapaturi, dar dupa...

      Ștergere
  2. Eu o ştiam pe prima. Tot mai demult. Şi am asociat-o cu munca într-un domeniu care-ţi place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa si trebuie! :)
    Sa iubim ca si cum niciodata nu am fost raniti! Pentru ca - oricum - persoana iubita in prezent nu ne-a ranit!
    Iubire iti doresc! Multa-multa iubire!
    Iubeste! Cred ca mai putin conteaza sa fim iubiti cat conteaza sa iubim... Dar e numai o parere... a mea :)Si nu, nu sunt tocmai tanara :) in Octombrie ating venerabila varsta de... 46 ani (dar sa nu mai spui cuiva!) :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. varsta e aceea pe care o simtim,stii doar :)
      tu ai un aer atat de proapat,adolescentin,prin feleul in care te exprimi asa ca varsta de care spui ma face sa nu te cred :))
      sa fii iubita mult la randul tau...inseamna atat de mult sa iubim si sa fim iubiti :)

      Ștergere
    2. Multumesc, pandhora!
      Unii ar spune ca... trec prin viata fluierand; dar nu-i asa. Oh, nu!! Sunt tabacita - cum se zice (dar muuuult mai norocoasa decat altii). Am facut o alegere: sa zambesc, chiar daca m-ar durea ca la extragerea unei masele, fara anestezie (stiu cum e, pentru ca mi s-a intamplat: n-a "prins" anestezia, in epoca trecuta, si m-a durut asa de tare incat... nu mai simteam durerea! Poate ca asa e si in viata: uneori ne doare atat de tare incat nu mai simtim durerea)
      Am invatat din experienta ca nu imi e de folos sa plang si nu imi e de folos sa rad - in situatii tragice si/sau disperate. Iar daca tot e asa... am ales sa zambesc si sa merg inainte (si, din cand in cand, sa fac o pauza, "ascunsa" in munti). Sper sa reusesc si in continuare! Sper sa fiu la fel de norocoasa si in continuare!

      Viata fericita! Succese! Sa fii iubita! Mult noroc sa ai!

      Ștergere
  4. Eu sincer, cred ca da, desi nu cred ca pe termen prea lung in mod sustinut, ci numai asa intermitent, in cazul ambelor...plus, in cazul particular a celei de-a doua situatii, intermitent + fata de persoane diferite, ca doar nu a fost si e nimeni altcineva de nivel de mama, tata, sau prietena mea pt mine, (pt ca pe acestia i-am iubit, ii iubesc si e de anticipat ca ii voi iubi chiar toata viata mea si chiar in continuu), desi, eu fiind in general optimist in fire si politic promo-progres dar totusi la un nivel realist, nu inchid total poarta de oportunitate pt nimeni sa se alature acelui grup select de oameni iubiti de mine in mod real pe teremn ff lung + incontinuu, nici pt mine de a fi motivat intr-o buna zi de a depune efortul de a iubi pe altcineva in mod asa sustinut a la longue, mai ales ca si in legatura cu munca cred ca am evoluat de la o faza in care eram in stare sa iubesc munca intermitent + numai in cadrul a munci diferite efectuate in servicii diferite la o situatie de iubit munca intermitent dar in cadrul aceluiasi tip de munca insa in servicii diferite, si acum ma lupt cu reusitul iubitului aceleiasi munci in mod intermitent in cadrul acelorasi 2 servicii...deci eu sunt optimist ca cu putina motivatie se va rezolva si iubitul de o alta persoana care sa fie aceeasi persoana, fie intermitent, fie chiar a la longue, ca doar nu alerg dupa atingerea vreunui ideal in mod utopic, sau cu graba utopica, mai ales eu personal neavand, totusi, din pacate, calitatile de anduranta necesare unui alergator de cursa lunga, si imi cunosc limitatiile ff bine, ba chiar sunt si indolent-indulgent fata de mine insumi in legatura cu atingerea anumitor obiective cat de cat planificabile.

    RăspundețiȘtergere
  5. P.S. Cred ca as avea sansa sa reusesc si in cadrul muncii sa nu ma mai lupt asa de tare cu iubitul aceleiasi munci in cadrul acelorasi servicii in mod intermitent, daca totusi as avea ocazia sa si muncesc asa cat de cat uneori...dar daca nu e posibil, ce sa fac, astept si eu ocaziile care se ivesc pt a avea si eu oportunitatea de a munci in cadrul acelor 2 corporatii, uneori chiar imi creez eu insumi ocazii de lucru in mod activ, de ex muncesc pe furis cand nu ma poate observa sefii de sindicat sau colegii anti-munca, (care sa nu cumva sa zica despre mine ca sunt de tip spargator de greva sau de tip care "face spirit aparte"), de ex in pauza de masa, uneori chiar stau extra dupa orele de lucru dupa program cand toata cladirea e pustie si pot sa muncesc si eu in voia mea fara sa ma simt vinovat, etc..adica imi mai creez si eu oportunitati din cand in cand...si cred ca asa ceva e aplicabil si pt evoluatul in legatura cu iubitul de o alta persoana...dar in legatura cu asta, desigur nu ma grabesc chiar asa de tare, sunt si mult mai selectiv, ca, zau, mie chiar nu imi place sa depun eu vreun efort activ in mod ineficient pt mine personal, si daca nu ma simt eu sincer motivat de a depune un efort anume pt ceva anume, doar nu o sa stau sa ma imping pe eu insumi de la spate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din tot ceea ce mi-ai scris in stilul tau introspectiv usor balzacian am inteles ca muncesti aproape din placere si de iubit te pregatesti sa iubesti ca si cum nu te-a atins suferinta vreodata...
      bravo!
      iti doresc sa-ti pastrezi mereu luciditatea :)

      Ștergere
  6. Asta cu muncitul o stiam de la mama. I-o zicea mereu tatei cand se plangea de una alta, si tare mai radeam de el.
    Doamne ajuta, pot sa o aplic lejer si cu seninatate.
    Cat despre cealalta, mi-e greu.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    prima zicere nu o aplic cu succes. la mine banii cum vin asa se duc insa ii astept, vai de mine!! :)
    a doua zicere o aplic...
    cand mi se aprind calcaiele uit si cum ma cheama! cine se mai gandeste la rani!! :))
    te pooop....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum ii spuneam si Verei,mie imi este greu cu amandoua dar in mod diferit :))
      pup si eu fata cu ochelari in trend :)

      Ștergere
  8. Citatul aparţine lui Mark Twain şi sună aşa în forma lui originară:

    "Munceşte ca şi cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeşte ca si cum nu ai fi suferit niciodată din dragoste. Dansează ca şi cum nimeni nu s-ar uita, cântă ca şi cum nimeni nu ar auzi."

    În privinţa muncii, cred "secretul succesului" constă înainte de toate în a face cât mai clar diferenţa între "a munci" şi "a lucra" :
    - munceşti pentru altul, pentru îndeplinirea visului aceluia şi ţi se dau bani pentru asta, pentru ajutorul pe care i-l dai;
    - lucrezi pentru tine, pentru îndeplinirea visului tău, pentru bucuria ta.

    Ideal ar fi doar să lucrăm, aşadar.
    Dar dacă MOMENTAN nu avem încotro şi trebuie să şi muncim, important, ESENŢIAL este să şi lucrăm, să nu ne abandonăm pe drum pasiunile, activităţile care ne conferă cele mai profunde şi mai înaltele satisfacţii sufleteşti.
    LUCRÂND oricât de puţin zilnic, după MUNCĂ, fără doar şi poate, într-o bună zi banii vor veni fără să-i mai cerem, fără să-i mai aşteptăm, în număr suficient ca să ne fie bine.
    :)

    Este şi cazul dansului, cântecului amintite în acelaşi citat.

    În privinţa iubirii, dacă rănile avute în trecut sunt bine dezinfectate şi îngrijite CU CAP până la vindecarea completă, când o nouă iubire îţi răsare-n drum, eşti proaspăt şi senin întocmai ca o zambiluţă!
    :))

    pup şi iar pup draga mea dragă şi iar dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga alessia...mereu te-am suspectat de intelepciune :))
      multumesc ca ai scos la lumina identitatea autorului completand citatul...
      cuvintele lui exprima acel echilibru la care visam sperand ca mai sunt si vise care se implinesc...
      ai scris frumos...diferenta inte a munci si a lucra...greu mai facem azi diferenta...eu una simt doar ca muncesc dar sper ca voi reusi intr-o buna zi sa si lucrez :)
      despre dragoste...nu am o colectie mare de rani cicatrizate dar...unele inca ma mai inteapa dureros :)
      pup alessia suflet frumos...multumesc pentru cuvintele spuse si pentru cele nespuse >:D< >:D<

      Ștergere
    2. :))
      Şi eu te suspectez că eşti o suspicioasă!
      :))
      Şi eu am aflat cu surprindere că "a munci" şi "a lucra" nu sunt sinonime din istoria traducerilor cărţilor sacre, unde n-o să găsim niciodată ceva de pildă despre "muncile" duhului sfânt sau a vreunei fiinţe exemplare, ci despre..."lucrările" lor!
      Din aceste subtilităţi ale traducerilor acestea migăloase am priceput şi eu care e diferenţa de esenţă dintre cele două concepte.
      :)
      Spre marea noastră nefericire, cei care îşi vor repede şi cu orice preţ îndeplinite visele lor de mărire, au priceput şi ei că cei care LUCREAZĂ, cei care au propriile vise de îndeplinit, la care nu renunţă orice-ar fi, sunt oameni liberi, deci aproape imposibil să fie luaţi ostatici viselor străine.
      Aşa că au inventat fel de fel de strategii de a le spăla creierele, de a-i face să uite care credeau că le este rostul şi bucuria adevărată.
      Industria divertismentului mi se pare unul dintre cei mai buni asemenea "detergenţi" care, după MUNCA epuizantă, înrobitoare de fiecare zi, nu mai lasă loc şi timp de gândire LUCRULUI împlinitor de vise proprii.
      Am devenit simple marionete în mâinile unor păpuşari pricepuţi.
      :(

      Şi aaahhh câte cuvinte nespuse mai am!
      :))

      Îmbrăţişare maaaaaaaaaaaareeeeeeeeee, NA! :)

      Ștergere
    3. citind ce ai scris inteleg ca e mult mai usor sa muncesti decat sa lucrezi si asta poate pentru ca vedem lucrurile exact pe dos...

      spune-le alessia,spune-le :)
      te imbratisez la randul meu dar asa...mai ganditoare :))

      Ștergere
  9. muncesc ca si cum niciodata nu vad banii. iubesc ca si cum platesc iubirii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aceasta fraza este ea insasi o poezie...
      multumesc erys :)

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. reusita e secundara,nu? :)
      buna sa-ti fie si tie seara Diverse :)

      Ștergere
  11. Adevarul este ca nu exista un moment mai bun pentru a fi fericit, decat cel prezent. Daca nu acum, atunci cand? Viata noastra va fi intotdeauna plina de schimbari. Este cel mai bine sa admiti asta in sinea ta si sa decizi sa fii fericit oricum si aminteste-ti ca timpul nu asteapta pe nimeni.Asa ca munceste ca si cum n-ai avea nevoie de bani, iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit in dragoste, danseaza ca si cum nimeni nu te-ar vedea.
    Sarut mana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu mereu ai gandit frumos si ti-ai exprimat la fel de frumos gandurile :)

      Ștergere
  12. E bine sa putem gandi asa:)...eu muncesc si fara bani:),de iubit iubesc...
    Oricum,e bine de tinut minte aceasta"zicere".

    RăspundețiȘtergere
  13. Candva reuseam sa muncesc ca si cum nu as fi avut nevoie de bani, iubeam munca pe care o faceam. Acum reusesc doar sa iubesc ca si cum ar fi prima data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inseamna ca locuiesti pe un norisor roz...cred ca e grozav de bine pe norisorul tau :)

      Ștergere
  14. :)) ce întrebari serioase ne pui acum, în plina vara?! ;))
    pupici

    RăspundețiȘtergere