joi, 2 iunie 2011

Tarot - Roata Vietii sau a Destinului


Tarotul este o arta si o practica invaluita in mister. Este o metoda de a vedea adevarul vietii folosind simboluri mistice si imagini. Simbolurile si secventele in care acestea apar in timpul citirii Tarotului, atunci cand este interpretat corect, pot fi folosite ca o modalitate de divinatie, ca un ghid spiritual sau unul personal.
Conform ASAE (Asociatia de studii astrologice si eneagrama),arcana X-Roata vietii sau a destinului, arata o roata sprijinita pe doua raze verticale. Hermanubis (reprezentat al preoţilor egipteni) sta pe o parte, iar Typhon (Tatal tuturor monstrilor in mitologia greaca) pe cealalta; deasupra se afla Sfinxul tinand o sabie in falcile lui de Leu. Roata vietii prinde in miscarea ei noroc, schimbare, reusita sau dificultati, imprevizibil necunoscutul, aparenta si succesiunea fenomenelor. Ea reprezinta energie, activitate, dar si pasivitatea care prelungeste miscarea initiala - impulsul prim fiind dat la nastere. Se invarte de la sine antrenata de energiile active si pasive, se afla in echilibrul dinamic cu mecanismul vietii, aceea ca ne putem bizui pe fapte reale, dar ca putem si actiona asupra viitorului, putem controla acum aspecte esentiale ale existentei proiectate in timpul de maine, care ne scapa mereu. Roata detinului simbolizeaza aspectele multiple ale vietii care scapa controlului nostru, inseamna hazard, sanse intamplatoare, ironia sortii, capriciile destinului atat constiente cat si inconstiente. Miscarea de rotatie mai reprezinta puterea de atractie dintre oameni, goana dupa indeplinirea dorintelor, tendinta de imbogatire si dominatie, de marire profesionala. Roata vietii semnifica schimbarea norocului, chemand gandirea sa depaseasca notiunea timpului, sa patrunda misterele care inving legile, pentru ca nimeni nu poate actiona asupra rotii norocului fara patrunderea tainelor ei si a intamplarilor vietii, ba chiar mai mult, fara a descifra structuri invizibile si inaccesibile.

sursa: egirl.ro

10 comentarii:

  1. E prima dată când aud o explicație rațională a acestor lucruri, și e în mod cert prima dată când aud că previziunile nu sunt fixe ci că le putem modifica. Adică toată viața m-am întrebat: Oare dacă mă duc la o tanti de genul acesta și-mi spune că mâine mor, mă duc acasă și-mi plâng de milă? În mod cert problema e că judecăm orice înainte să cunoaștem detaliile. Mulțumesc de informații. de folos:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Zodrac : previziuni fixe...e mult sau putin spus...in postarea mea este vorba strict de Roata Destinului...una din caracteristicile acestei carti este aceea ca putem actiona asupra viitorului prin alegerile pe care le facem in acel moment...este important sa nu pierzi momentul :)
    ma bucur ca ai gasit interesante informatiile despre tarot...aceste carti chiar au ceva special...oricat de deplasat ar parea acest lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  3. este un domeniu prea obscur pentru mine

    RăspundețiȘtergere
  4. Când eram de vârstă şcolară, ghiceam în cărţi, în cele aşa zis "ungureşti", aveam şi clienţi printre colegi şi colege, lucrul acesta îl făceam de plăcere, spuneam vrute şi nevrute, ba mai şi explicam, până când mi-a confiscat tata cărţile. Păcat, cine ştie unde ajungeam acum! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mircea: e un domeniu putin obisnuit si populat de tot felul de "cunoscatori"...la fel ca orice alt domeniu de fapt :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Scorchfield: vezi...poate ai ratat un viitor...aurit :))

    RăspundețiȘtergere
  7. nu m-as fi gandit ca o carte poate insemna atat de mult :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sophie : uneori...chiar mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  9. tarotul-cel mai bun prieten al omului..i know it helped me

    RăspundețiȘtergere
  10. karma police: te inteleg perfect :)

    ma bucur ca ai deschis si ai scotocit prin cutiuta mea...te mai astept :)

    RăspundețiȘtergere