duminică, 7 octombrie 2012

Si legile pot fi ciudate !


Cum fiecare civilizație are propriile trăsături, așa se întâmplă și în cazul legilor din diferite țări, unele dintre acestea fiind de-a dreptul bizare.
De exemplu, în Singapore este interzisă guma de mestecat. Nu ai voie nici să o mesteci, nici să o comercializezi. În această țară sunt respinse valorile democrației liberale, afectând în special libertatea de exprimare. Autoritățile consideră că discursurile libere ar dăuna armoniei în interiorul societății multi-rasiale și multi-culturale din Singapore. Totodată, legislația din Marea Britanie le permite femeilor însărcinate să urineze absolut oriunde, fără ca acestea să poată fi trase la răspundere în vreun fel, nici măcar de către oamenii legii.
De asemenea, în orașul Alexandria din statul american Minneapolis există o reglementare împotriva bărbaților cărora le miroase gura a pește. Acestora le este interzis să aibă orice fel de contact sexual cu o femeie.
O lege de-a dreptul terifiantă există în San Salvador, capitala statului El Salvador. Reglementare îi condamnă la moarte pe cei care sunt prinși la volan în stare de ebrietate. Șoferii sunt uciși prin împușcare, în fața unui pluton de execuție. Până acum, zeci de conducători auto au avut acest sfârșit tragic din cauză că s-au urcat băuți la volan.
O reglementare legislativă neplăcută pentru femei este cea din statul american Vermont. Aici, doamnele care trebuie să poarte proteză dentară au nevoie de acordul soților. Ei trebuie să scrie și să semneze un act prin care să arate că acceptă acest lucru.
În orașul Logan Country, bărbații nu au voie să sărute nicio femeie care doarme. Chiar dacă îi este soție, un domn care face acest gest riscă pedeapsa cu închisoarea, potrivit legislației locale.
O hotărâre legislativă pe cât se poate de drastică este cea din Bangladesh. Reglementarea le interzice elevilor să chiulească de la școală. Cei care sunt prinși riscă să ajungă la închisoare.
Totodată, în statul american Oklahoma, legislația este mai mult decât prietenoasă cu animalele de companie. Astfel, oamenii nu au voie să se strâmbe la câini. Orice persoană face acest lucru riscă să ajungă la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra unui animal.
O lege care poate fi considerată binevenită este cea din Danemarca, potrivit căreia orice șofer este obligat să se uite sub automobilul personal înainte să plece la drum. Acesta trebuie să verifice ca nu cumva sub mașină să se afle niște copii ascunși. 




sursa: www.adevarul.ro



34 de comentarii:

  1. Ai gasit niste lucruri foarte interesante si unice care ni s-ar parea niste ciudatenii.
    Orice efect a are o cauza, un precedent.
    In orice comunitate predomina ceva care la un moment dat ar putea dauna in vreun fel unui cetatean sau comunitatii in sine, ma gandesc eu, daca sunt luate pana la urma niste masuri de precautie si chiar de pedeapsa.
    Dar, repet foarte interesante aceste comportamente in diverse colturi ale lumii.
    Fain!
    O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. interesante mi s-au parut si mie si categoric,daca nu ar avea logica nu ar ramane decat absurdul situatiilor respective...
      dar ciudate cu siguranta sunt! :))
      o noapte buna iti doresc si o saptamana cu spor!

      Ștergere
  2. Ha , despre Olanda nu stii nimic! Hai sa îti spun eu ceea ce eu gasesc ciudat aici!
    Daca prinzi hotul în casa nu ai voie sa îl bati sau sa îl ranesti ptr. ca altfel esti tu bagat la ultragiu.Vorbesc acum de decret de lege! Trebuie sa sunii politia! Daca ai noroc si vin la timp sa îl prinda e ok, daca nu declari ce ti-a furat si iei toti banii de la asigurari, dar ai un pic de asteptat. Sau.... stiai ca politia sta cu usile ìnchise si are program de functionare cu programare? Daca ai programare suni la interfon! Sic nu? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta cu programarea la politie nu am mai auzit-o :))
      infractionalitatea probabil tinde spre zero :))

      Ștergere
    2. Spre zero? Ha, de cand au deschis granita nu stiu cati batrani nu au fost omorati la ei în casa de jighimele din europa de est!! Polonezii, bulgarii si cei din Albania sunt cei mai cruzi! Romanii sunt cu falsificari de carduri si mici gainarii (aur fals).De crime nu am auzit înca!
      Se opereaza masiv si în grup! Eu stand mai aproape de granita aud tot felul de traznai!

      Ștergere
    3. groaznic...ce pot sa spun...
      in acest caz,politia va trebui sa-si ajusteze programul...

      Ștergere
    4. Da, se închid si mai bine în birouri ptr ca este criza si se fac reduceri de personal! Crezi ca numai voi stati cu mainile în par?

      Ștergere
    5. off,off...
      hai sa nu ne deprimam,da?:)
      recunoaste ca legea contra "mirositorului a peste" e haioasa si categoric indreptatita :))

      Ștergere
  3. Pai nimic nu poate fi mai ciudat ca o lege, decât poate cea pe care o înlocuieste. Daca baietii uita sa o abroge pe aia veche, sa te tii distractie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. teoretic legile sunt facute ca sa pastreze lucrurile pe drumul cel bun...dar in timp,pe orice drum, oricat de bun apar si gropi...

      Ștergere
  4. Azi imi povestea o prietena despre legile ciudate din Iran :cea cu proteza dentara este valabila si acolo . In plus nu au voie sa creasca pisici si caini in casa! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ce m-am amuzat! :)) unele legi sunt de-a dreptul ridicole, altele ca pentru filme cu idioti :)) Sunt si câteva extreme, bârrrr!
    pupici draga mea draga :) sa ai o seara minunata!
    (mâine sunt acasa, am zi libera)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce bine :)
      sper ca vei lenevi sau iti vei face de cap:P
      pup si eu draga mea draga,o noapte frumoasa iti doresc la randul meu! >:D<

      Ștergere
  6. Pfff...şi mie-mi place peştele aşa de mult... Dar totuşi n-o să ajung în Alexandria/Minneapolis - prefer sexul.:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e un risc pe care,baiat destept cum esti tu,nu ti-l asumi :))

      Ștergere
    2. Evident! Cred că instinctiv, aş prefera să mor de inaniţie - rapid, decât să mor fără sex - lent... ;)

      Ștergere
    3. sunt dureri si dureri,placeri si placeri :)

      Ștergere
  7. :) amuzant nu! eu nu pricep, astia de se ocupa de astfel de legi nu au altceva de facut!! adica, cam cat timp liber trebuie sa ai!?? :P
    te poop!

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesant articol si distractiv. Ce bine ca nu am copilarit in Bangladesh:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ca nu traim in Singapore!:)
      sau poate ca ar trebui sa avem cateva luni pe ani o lege ca cea din Singapore....

      Ștergere
  9. Unele sunt aberante, de neinteles. Bine ca stiu acum, sa nu ma mut niciodata in Singapore, pentru ca mie imi place mult guma de mestecat. :))
    Dar sa impusti omul care s-a urcat beat la volan? Mi se pare exagerat. Sau poate ca de o asemenea lege am avea si noi nevoie, macar pentru o perioada.

    RăspundețiȘtergere
  10. Of, of, of !!! Astea vor figura cu siguranta intr-o viitoare istorie a prostiei omenesti. Dar cel mai prost, mi se pare, sa te uiti la hot cum te fura, in asteptarea politiei. De groaza !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt de acord cu tine...dar si la noi legea e cam la fel...

      Ștergere
  11. Bună scumpo!
    Foarte interesant articolul tău
    și totodată haios!
    O săptămână minunată îți doresc!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Elena,o seara faina iti doresc la randul meu cu tot dragul! :)

      Ștergere
  12. Oameni si oameni, obiceiuri si obiceiuri. Predecente si cutume...Toate duc la legi. Care mai de care mai ciudate. Zicem noi. Celor de acolo s-ar putea sa li se para OK...
    Eu nu ma mai mir de nimic :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca ai mare drepttate...celor de acolo e posibil sa li se para normal sa fie asa :))

      Ștergere
  13. Faza cu guma de mestecat ma duce cu gandul la faptul ca or fi scumpe plombele si la ei! Si vor sa aiba cetateni cu dinti sanatosi! :)

    In ceea ce priveste condamnarea la moarte a betivilor care urca la volan... Poate ar fi buna o asemenea pedeapsa... prin alte state ;) Sigur ca exagerez, dar chiar cred ca trebuie luate in serios asemenea "abateri" - conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Prea multi au distrus familii si se bucura in continuare de libertate, prin pedepse date "cu suspendare" si altele asemenea, care mai mult ii incurajeaza pe ceilalti sa bea si sa urce la volan...

    Prin 2009 (parca) am vazut un documentar in care se spunea ca intr-un nu-stiu-care orasel din U.K vor autoritatile sa interzica (si sa amendeze pe cei care nu respecta regula) sarutatul in... gara! Banuiesc ca nu s-a transformat in regula ideea unora mai... "conservatori" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-a amuzat asta cu plombele :))
      sarutatul in gara?eh...oameni pudici englezii astia dupa cate vad :))

      Ștergere
  14. Cu fiecare stire de asta bizara, recunosc ca ma bucur ca sunt romanca :))) ... or fi si la noi legi, dar macar sunt umane :)))

    RăspundețiȘtergere