luni, 14 aprilie 2014

Somewhere in Time...

Uneori realitatile se contopesc inainte de a deveni paralele...asta mi-a spus cineva zilele trecute, asta si amintirea acestui film...



''He sacrificed life in the present...to find love in the past.''
Somewhere in Time is a 1980 romantic science fiction film directed by Jeannot Szwarc.It is a film adaptation of the 1975 novel ''Bid Time Return'' by Richard Matheson, who also wrote the screenplay. The film stars Christopher Reeve, Jane Seymour, Christopher Plummer, Teresa Wright, and Bill Erwin. The film is known for its musical score composed by John Barry

11 comentarii:

  1. Am fost topita dupa acest film, l-am vazut la cinematograf la Patria , cred ca in 81 a ajuns in Romania!
    Bine ca mi-ai amintit de el !
    pupici, micuta mea cinefila! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este, in '82 a ajuns la noi dar ceea ce ai vazut atunci a fost o varianta mult scurtata pentru ca au fost scoase multe secvente din film...stiu pentru ca multi ani am "apartinut" Romanieifilm un motiv in plus ca sa iubesc filmele :)
      pup si eu o Minnie romantica! :*

      Ștergere
  2. ... inainte de a deveni paralele... pentru a se intalni, mai apoi, la infinit. :)

    Tare mi-a placut filmul! Fiind un film "romantic" probabil ca nu l-as fi vazut daca in distributie nu aparea C. Reeve. :) Vazusem "Superman" si eram "indragostita" de el! :)))
    "Calatorie in eternitate", de Karl Gjellerup, e un roman care urmareste firul iubirii unor tineri in... mai multe vieti si tare mi-a placut ideea romanului, dar si cum e scris (se vede ca a avut parte de traducerea unui profesionist). :)
    Multumesc pentru reamintire!
    Saptamana minunat sa o petreci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "... inainte de a deveni paralele... pentru a se intalni, mai apoi, la infinit" lasa un dram de speranta :)

      nu stiu daca ai citit "Adam si Eva" a lui Liviu Rebreanu...
      citind aceasta carte in adolescenta, aproape am avut convingerea ca si sufletul meu e calator...inca mai am aceasta convingere :)

      Ștergere
  3. trebuia sa -mi stranesti tu niste amintiri...:)
    eu l-am vazut mult mai tarziu...dar l-am vazut....
    sa ai o saptamana extraordinara!

    RăspundețiȘtergere
  4. o amintire speciala am si eu în legatura cu acest film. Atâta gingasie si atâta frumusete... Este tema care m-a fascinat dintotdeauna...
    te pup draga mea draga

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur de cate ori aflu ca ne plac aceleasi lucruri :)
      pup si eu draga mea draga! :*

      Ștergere
  5. Eu am vazut filmul cand aeam vreo 12 ani, esi nu mai tin minte aca la TV sau pe un video, (desi desigur tot pe ecarnul TV), si tin minte ca mi-a placut ff mult. Din cauza ca imi placuse acest film chiar am ales mai incoace sa vad si filmul Kate and Leopold, care e tot romantic plus cu o calatorie in timp, si am fost indeajuns deindulgent cu tema respectiva incat sa-miplaca si filmul asta, desi nu era cine stie ce ! Mie toate calatoriile in timp imi plac datorita cartii Un Yankeu la Curtea Regelui Arthur de dl Mark Twain, o carte pe care mie mi-a recomandat-o tata cand aveam vreo 11 ani. Cand am vazut cam la aceeasi vreme si filmul asta Somewhere in Time, zau, desi nu-mi place in general literatura SF, am ramas de atunci cu placerea de a citi sau de a vedea ecranizari ale aproape oricaror carti legate de calatorii in timp, chiar indiferent daca sunt comice sau romantice sau chiar de tip thriller, ca Timeline de dl Michael Crichton !

    RăspundețiȘtergere