Însă, într-o bună zi, bucătăreasa Stephanie s-a luat cu vorba şi a uitat să pregătească tarta cu mere care făcea mândria hotelului. Oaspeţii aşteptau desertul, în timp ce merele şi aluatul aşteptau, la rândul lor, pe masa din bucătărie. Cum s-a descurcat fata?
A uns rapid tava cu un strat gros de unt, a tăiat merele şi le-a pus la cuptor. După ce acestea s-au copt şi-a dat seama că a uitat să pună aluatul aşa că a scos tava din cuptor şi în loc să aşeze aluatul dedesubt l-a pus deasupra. Când aluatul s-a rumenit a scos tava şi a răsturnat-o cu susul în jos, asfel că merele au ajuns tot deasupra. Aşa s-a născut tarta Tatin, care a sporit renumele bucătăresei şi al hotelului ei. Se mai spune că restaurantul Maxim’s din Paris a preluat imediat reţeta şi a făcut din tarta Tatin un desert renumit în toată Franţa.
Dar cum se prepară un astfel de deliciu culinar… În principiu, aluatul se obţine din făină, unt şi sare, la care se adaugă zahăr şi apă. La rândul ei, umplutura se compune din mere dulci, unt, zahăr, vanilie şi scorţişoară. Merele se taie în jumătăţi, se înlătură cotorul şi seminţele şi se coc în cuptor într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu zahăr vanilat; în interiorul merelor se pot pune stafide sau fructe confiate. Poftă bună!
articol preluat de pe www.historia.ro
Iam, iam, e o reteta usor de facut si foarte sanatoasa. Imi plac deserturile cu fructe!
RăspundețiȘtergereeu,pentru ca sunt maxim de lenesa, am folosit aluat foietaj din acela congelat, a iesit o adevarata minune :)
ȘtergereDaca e sa gatesc din incidenta produc accidente de mediu, vezi ca unora cica le-a mers...
RăspundețiȘtergerecontinua sa risti, as zice eu :D
Ștergeremai bine un cartof prajit la timp , decat buhnit in chipiu
Ștergereador prajiturelele cu mere. le sta bine oriunde le-ai pune. :)
RăspundețiȘtergerenici nu stii cat de bine te inteleg :)
ȘtergereEu le pun direct in stomac. Știi ce bine le stă acolo?
Ștergerein stomacul tau? nu stiu cum le sta acolo :P
Ștergeresunt multe retete inventate din rateuri culinare. Dar cate rateuri culinare au ajuns la cos ca una din ele sa devina retete?
RăspundețiȘtergereacum parca mai conteaza numarul...conteaza ca unele au iesit castigatoare :)
Ștergereca bine zici! :) sa pregatim un accident d-asta' :)))
RăspundețiȘtergerein acest caz, sa ai spor! :)
Ștergerenu uita sa ne arati rezultatul :)
Din greșeală în greșeală spre rețeta magistrală!
RăspundețiȘtergeresi uite asa a aparut magistrala albastra :D
Ștergerehahahaha adorabina peripetie! incredibil cât de bine a fost solutionata situatia :)) si ce bunatate a iesit din aceasta experienta :)))
RăspundețiȘtergeredraga mea draga, ma bucur ca scoti la iveala astfel de istorii despre care citesc tare tare rar. Cutia Phandorei este o COMOARA!
pup draga mea draga. merg la culcare, sunt franta ( am fost in excursie în Fränkische-Schweiz si ne-am sculat la ora 4:30. Am umblat toata ziulica, ne dor picioarele si abia acum o jumatate de ora am re-ajuns acasa (ora 20:30). Sper ca a sosit felicitarea, toate celalalte prietene si cunostinte au confirmat sosirea , cu intârziere - trebuie sa fiu recunoscatoare postei - mai bine asa decat niciodata :))
stiu ca iti plac la fel de mult ca si mie :)
Ștergeredaca oboseala a fost cu placere, a meritat si nici nu ma indoiesc ca a fost chiar asa :)
iti scriam un mail cand am vazut ca mi-ai scris pe blog, despre felicitare iti scriam, am gasit-o in seara asta :)
multumesc mult pentru gandurile calde, om drag ce esti tu :*
ii multumesc si lui Helmut, Daniel este plecat la Oradea asa ca nu a vazut felicitarea dar iti multumesc eu in numele lui :)
stii ce idee mi-a venit? pentru ca in cutia de scrisori gasim doar facturi ma gandeam ca ar fi frumos sa incepem din nou sa scriem scrisori...o sa ma gandesc la asta serios si poate de data asta scrisorile mele vor ajunge la tine :)
te pupacesc draga mea draga, somn usor!
1000 x :-*
ȘtergereHihi...foarte faina povestea! Intradevar aceasta tarta pe cat este de usor de facut pe atat e de buna....:)
RăspundețiȘtergereSi nu stiam ca e atat de renumita! Dar acum stiu....:)
un motiv in plus sa fie si mai buna :)
Ștergerecred ca o voi face in acest w-end daca afara va fi la fel de urat ca zilele astea...
E super ! Uite aici o rețetă de tartă-tortă de mere, făcută după aceleași principii.
RăspundețiȘtergerehttp://zinnaida.blogspot.ro/2014/04/tort-de-mere-intregi.html
delicioasa reteta ta...mmmm...
Ștergereeu sunt mai lenesa, asa ca voi felia merele si voi folosi foietaj de placinta, e foarte bun, sper sa iasa ceva comestibil :)