Eu sunt chiar indragostita de aceasta supa originara din Spania, din Anadaluzia mai corect...
Sunt indragostita de ea pentru ca este deosebit de gustoasa si hranitoare si, lucru deloc de neglijat vara, usor de preparat pentru ca nu necesita procesare terminca, se prepara exact asa cum se serveste, rece.
Daca nu ati incercat-o pana acum, va sugerez reteta pe care o folosesc eu (cantitatile sunt pentru aproximativ 1 litru de supa).
Aveti nevoie de:
- 4-5 rosii mari si bine coapte (eu am folosit acum rosii cherry cam 400gr)
- 2 castraveti de gradina
- un ardei gras verde
- 3 fire de ceapa verde (se foloseste ceapa obisnuta de obicei)
- 1 fir de usturoi verde (se foloseste usuroiul obisnuit de obicei)
- doua felii de paine (eu le-am pus putin in apa dupa ce le-am curatat de coaja si le-am taiat in cubulete)
- 5-6 linguri ulei de masline
- sare, piper, un varf de cutit de zahar
- organo, busuioc, maghiran, patrunjel (eu folosesc acest mix de verdeturi uscate pe care il tin intr-un borcan bine inchis, este foarte bun si parfumat).
- traditional se folosesc 2 linguri de otet sau zeama de la o jumatate de lamaie dar mie nu imi place, asa ca nu folosesc.
Prepararea este foarte rapida, maxim 10 min.
Legumele se spala foarte bine si se curata de coaja (cele care necesita aceasta).
Rosiile se taie in cubulete si se pun blender (eu folosesc unul vertical).
Pentru ca acum am avut doar rosii cherry, nu le-am cojit, le-am taiat doar in 4.
Castravetii, ardeiul gras, se taie in cubulete destul de mari.
Usuroiul si ceapa verde se toaca dar nu foarte marunt.
Se aduga painea, uleiul, cca 100ml de apa, sarea, piperul, condimentele uscate ( puteti folosi proaspete daca aveti si va place, mie nu imi place busuiocul verde, de exemplu).
Totul se mixeaza, gustati, asezonati daca mai este cazul si pentru cel putin cateva ore lasati supa la frigider.
Daca o preparati pentru a doua zi va fi si mai gustoasa :)
Eu am decorat-o cu codite de ceapa tocate, frunza de patrunje, o jumatate de rosie, dar nu este obligatoriu.
Asta a fost supa mea Gazpacho...daca o veti incerca, pofta buna!
Eu am mancat-o anul trecut in Spania! : Vreau si anul asta..... :))
RăspundețiȘtergereSunt singura in casa in momentul asta, care mananca "supa de rosii"...... la nimeni nu place! :((
ei sunt cei care au de pierdut :))
Ștergeresunt sigura ca cea din Spania are un cu totul alt gust pentru ca si ingredientele au un gust si o savoare specifice...sper sa o gust si eu cand voi ajunge in Spania :)
E fantastica!
RăspundețiȘtergereSi usor de facut si sanatoasa si la indemana....:)
Multumesc frumos pt idee!:p
cu drag :)
Ștergerepoate ii faci si o foto :)
sigur, sigur! vin si cu dovada.... :))
Ștergereraw vegan! n-am incercat, dar o sa o incerc sigur! :)
RăspundețiȘtergerete pup!
e singurul preparat de tipul raw-vegan pe care m-am incumetat sa-l incerc...
Ștergerepoate o sa mai incerc si altceva dar marea majoritate nu sunt chiar simplu de preparat.
pup si eu!
Extrem de atrăgătoare pentru zilele toride ce au început deja să vină ! Mulțumiri !
RăspundețiȘtergerecu drag! :)
Ștergere400 de gr de rosii cherry te duc undeva la 1,5 EUR...
RăspundețiȘtergereeee...prea "cantaresti" si tu totul :))
ȘtergereE delicioasa! :)
RăspundețiȘtergereMie imi place busuiocul verde - rontai si doar asa, de placerea de a-i simti gustul. Si-mi place si lamaia - uneori o manac si ca pe portocala - plus ca-mi place combinatia dulce-acrisor. :)
Multumesc pentru idee!
Sa ai o saptamana minunata! Pupici!
lamaia imi place si mie dar nu in acest context, sa stii ca si eu manac lamaia ca pe o portocala :))
Ștergereo zi faina iti doresc si eu, tepupacesc!
Arata bine!
RăspundețiȘtergeree si gustoasa, garantez! :)
ȘtergereO sa notez reteta si cum am timp la cabana o sa incerc.Vine vara si o sa am toate legumele in gradina.Multumesc !
RăspundețiȘtergerein acest caz, gustul va fi si mai intens, mmm...te invidiez pentru gradina ta :)
Ștergeresper ca ne vei povesti cum ti-a iesit :)
Bine te regăsesc, Pandora.
RăspundețiȘtergereN-am avut timp de blog, a devenit o raritate atât scrisul, cât și vizitele la prieteni.Am multe de făcut, abia îmi ajunge timpul pentru frumoasele activități. Momentan, Enya mea e la Bruxelles, așa că mi-am luat liber o zi pentru cutreierat blogurile.
Mereu găsesc la tine ceva bun, savuros, așa că iau rețeta și mă pun pe treabă, deoarece cede-mă că îi simt aroma de-aici! O zi minunată și poftă bună! :)
bine te regasesc si eu, Mirela!
Ștergerete intelleg, si eu ma straduiesc sa fiu aici in fiecare zi dar nu reusesc de fiecare data...
sunt sigura ca Enya va adora Bruxelles-ul, eu una il iubesc, pentru el si pentru Bruges am facut o adevarata pasiune :)
sper ca o sa-ti placa si ca o sa vedem cum ti-a reusit :)
multumesc de trecere, o zi minunata iti doresc la randul meu si pofta buna! :)
Bulion in loc de supa? Neah!
RăspundețiȘtergereai mai, nu e bulion, chiar nu :))
Ștergere