1. Pentru a-și menține sănătatea, un om nu are nevoie să bea de opt pahare cu apă (sau doi-trei litri) pe zi. Cantitatea de apă necesară unei persoane depinde de greutatea acesteia, de activitățile desfășurate, de haine și, evident, de condițiile meteo. Mai mult: cantitatea de apă necesară poate fi procurată din sucuri, lapte, supe sau chiar fructe și legume.
2. Bărbieritul nu determină ca părul să crească mai gros sau mai închis la culoare. Această legendă este cauzată de faptul că, atunci când este ras cu lama, părului i se taie, firesc, inclusiv terminația sa naturală, de formă conică. Lipsit de această terminație conică, părul nou crescut pare că este mai gros și mai aspru.
3. Produsele de îngrijire a părului nu repară “părul stricat” (vârfurile deteriorate, de pildă). Ele doar pot preveni deteriorarea sa și îi pot conferi un aspect mai neted firului de păr.
4. Oamenii au mai mult de cinci simțuri. Pe lângă cele cinci simțuri identificate de Aristotel – văz, miros, gust, pipăit și auz – oamenii au și simțul echilibrului, simțul durerii, simțul mișcării, simțul temperaturii relative etc. Mai mult: în funcție de diversele definiții ale simțurilor, se consideră că oamenii au de la cel puțin nouă simțuri până la mai mult de douăzeci.
5. Antibioticele nu pot vindeca răceala comună. Și aceasta pentru simplul fapt că aceasta este cauzată de un virus asupra căruia antibioticele nu au niciun efect.
6. Și, dacă tot a venit vorba: un om nu poate deveni “rezistent la un antibiotice”. Tulpina unui microorganism poate deveni resitentă la un anumit tip de antibiotice și nu corpul persoanei.
7. Nu există nicio dovadă că sportivii care fac sex în zilele premergătoare unei competiții obțin performanțe mai slabe. Ba chiar unii specialiști sugerează că actul sexual are ca rezultat o creștere a nivelului de testosteron la bărbați, ceea ce ar conduce la performațe sportive mai bune.
8. Capacitățile noastre mentale nu sunt delimitate cu strictețe în emisfera dreapta sau cea stângă a creierului. În timp ce pentru unele activități sunt necesare ambele emisfere, altele au, într-adevăr, tendința de a activa preponderent una dintre emisfere. Însă dacă aceasta este deteriorată în vreun accident suferit în copilăria, cealaltă emisferă îi preia atribuțiile.
9. Părul și unghiile nu continuă să crească după moarte. Această credință este dată de faptul că pielea se usucă și, micșorându-se astfel distanțele de la care se văd unghiile sau firele de păr, acestea par mai lungi.
10. Nu putem lua negi de la broaște (sau alte animale). Negii de pe pielea umană sunt cauzați de un tip de virus specific doar oamenilor.
srsa:webcultura.ro
foto: Art Grafts
Cred ca ploaia de afara te-a facut sa postezi articolul asta! :)))))))))))
RăspundețiȘtergereVezi ca ai niste "trimitri" care duc... nicaieri! De exemplu "1. Pentru a-și menține" iar cuvantul mentine e din doua men.... are trimitere. :))))))
Pup draga mea, m-ai linistit, deci nu iau negi de la broaste.......... :))))))
Asta e sigur, fug mancand pamantul cand le vad numai! :)))))))))
da, stiu si mie imi apare la fel...
Ștergeredeci asa, tu fugi de broaste si ele de tine, cu siguranta :))
te pupacesc si eu, duminica placuta iti doresc la randul meu!
Interesant, chiar nu stiam toate aceste lucruri. Week-end frumos in continuare!
RăspundețiȘtergeremultumesc, un w-end frumos iti doresc la randul meu!
ȘtergereBravo, Pandhora, sfărâmă credințele greșite ! :))
RăspundețiȘtergeresunt o luptatoare doar!! :)))
ȘtergereHihi...
RăspundețiȘtergerenu stiam eu de ce parul meu nu se repara la varfuri decat la coafor desi foloseam toate acele produse ce repara parul intr-o sec la tv....:p
Asta cu sexul inainte de o activitate sportiva banuiam eu ca face doar bine...:)
si uite asa, s-a facut...lumina :)))
ȘtergereReferitor la punctul 4, "oamenii au mai mult de cinci simţuri" : uneori se poate descoperi că oamenii nu au niciun simţ., în care caz ei fiind catalogaţi ca fiind ne...... :)))
RăspundețiȘtergereCu bine şi fără ploaie în weekend !
cred ca acest "ne..." e un al "n"-lea simt care pe multi ii face sa treaca simplu si usor prin viata :)
Ștergerefara ploaie nu prea cred, un w-end perfect si tie draga Marco!
Util şi interesant!
RăspundețiȘtergerede util, nu stiu ce sa zic, interesant asa si asa, pe mine m-au amuzat :)
ȘtergereFoarte interesante informatii! Este adevarat ca multe lucruri le stim.... "dupa ureche" sau din auzite.
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa, draga Pandhora! :-)
o duminica frumoasa si tie draga Alex si la multi ani Sarei tale de Ziua copilului! :)
ȘtergereSărut mâna, dragă Pandhora!
ȘtergereNu pot fi de acord cu punctul 7 . Testosteronul in urma actului sexual isi revine la norma dupa cateva minute / ora si nu influenteaza semnificativ asupra performantelor deoarece e in cantitati mici. Un exemplu analog poate fi producerea in organism a creatinei (combinatie de aminoacizi) care este aproximativ de 2g la un om obisnuit , pentru performante , bodybuilderii inghit per zi 54 g (si asta nu e o limita! doar ca dumnealor nu stiu ca mai mult de jumate o pisa ). Vorba e in altceva , ca sexul e ca un ex. cardio si pentru el se cheltuie energie ,si plus se elimina hormoni gen oxitocina , bla bla bla.... care relaxeaza organismul, ceea ce nu e deloc bine pentru practicarea sportului unde e nevoie de reactie , rezistenta.
RăspundețiȘtergereMai era un mit pare-mi-se emis de Einstein ca omul foloseste 10 % din greierul sau ....Atunci de ce dracu nu am fost nascuti cu o muchie de creier.Ar fi fost mai facil de a face diagnostice diferentiale de prostie.
iata si un om informat care chiar darma miturile :))
Ștergeremultumesc pentru precizari, ele chiar sunt interesante:)
legat de cei 10%...in fond fiecare dintre noi alege cat de mult si intens isi foloseste "dotarile"...