miercuri, 20 martie 2013

Cum arata un barbat sexy?

Femeile manifesta o preferinta vadita pentru barbatii nerasi de cateva zile, acestia fiind considerati mai sexy decat barbatii cu barba si chiar decat cei proaspat-rasi.
Barbatii cu un apect ravasit, usor neglijent si atractiv au cele mai mare sanse de a cuceri o femeie, se arata intr-un studiu publicat recent pe Telegraph.co.uk. Se pare ca femeile manifesta o preferinta vadita pentru barbatii nerasi de cateva zile, acestia fiind considerati mai sexy decat barbatii cu barba si chiar decat cei proaspat-rasi. Studiul a fost efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea Northumbria, iar concluziile s-au bazat pe afirmatiile femeilor din Marea Britanie, avand varsta cuprinsa intre 18 si 44 de ani.
Femeile care au luat parte la studiu au caracterizat barbatii ce adopta acest stil drept duri, maturi, agresivi, dominanti, considerandu-i in acelasi timp a fi partenerii cei mai potriviti atat pentru o relatie de scurta durata, cat si in cazul relatiilor stabile, pe termen lung. O explicatie perfect plauzibila pentru aceasta preferinta a femeilor nu exista, insa specialistii in evolutia umana sunt de parere ca parul facial este perceput drept un semn de agresivitate. Acesta creeaza impresia ca maxilarul inferior este mai mare, evidentiind in acelasi timp dintii.
De asemenea, aspectul neras al fetei reprezinta o combinatie ideala intre celelalte doua tipuri. Femeile considera ca obrazul perfect ras nu este deloc masculin, in timp ce obrazul cu barba este “masculin” intr-un mod ostentativ. Pe de alta parte, obrazul neras de cateva zile nu este nici “prea masculin”, nici prea feminin si emana un aer de maturitate si mister.



sursa: garbo.ro

69 de comentarii:

  1. offf... cercetatorii britanici ! :)) nu sunt in categoria mentionata !!! ...mie personal imi plac barbatii cu mustata sau cu barba... ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iar mie cei cu parul lung sau fara par :)

      Ștergere
    2. Vreau si eu o invitatie pentru viitorul club, daca acceptati faptul ca imi plac barbatii cu parul lung sau fara par, dar nu ii suport pe cei care au barba. :))

      Ștergere
  2. Așa... așa... și iar așa...
    așa arată un bărbat sexy, ca mine, precum am scris mai sus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noroc ca esti la Timisoara,altfel ma indragosteam iremediabil :))

      Ștergere
  3. si mie-mi plac barbatii cu barba...da' parca ti-am mai spus, si cred ca ti-am mai spus si ca de asta am parte :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie-mi place proaspat barbierit!:)
    Dar cine m-a-ntrebat pe mine?:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmmm...
    Soţul meu are barbă şi părul lung. Şi-mi place! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum ce sa fac?sa ma innegresc de invidie?nu pot :))
      asa ca o sa ma bucur pentru tine dar si pentru el :)

      Ștergere
  6. Offf...
    cum imi stiu cercetatorii astia gandurile...;)
    Cu barba de cateva zile.....perfect!
    Pop!

    RăspundețiȘtergere
  7. E, Mircea e mic, nu ştie nimic... :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Proaspat barbieriti sa fie! :)
    Haaa! De ce au ales pentru studiu numai femei cu varsta pana la 44 de ani inclusiv (sau exclusiv?)? :)) Barbatul neras de cateva zile o fi sexy la vedere, dar la atingerea cu obrazul sau buzele mai va! Devine sexy ca un arici! Or fi mai senzuali - aparent - si apoi femeile se vor arata surprinse ca, de fapt, aceia chiar sunt neglijenti, nu doar par.
    Barbatii cu barba - masculinitate ostentativa? La ce varsta? ;) si cata barba? Cat a calugarilor?
    Barbatii proaspat rasi sunt cei mai dragalasi, din punctul meu de vedere; pe langa faptul ca sunt siguri de masculinitatea lor si nu au nevoie de par in exces pe fatza :) arata si ingrijiti, curati, ca abia iesiti de sub apa dusului! Imi place cum arata cei nerasi de cateva zile dar ma doare pielea numai cand ma gandesc! Imi plac si cei care au barba sau mustata, dar sa nu le acopere toata fatza! Si nu-mi plac deloc cei care sunt spani (pe corp). Deh!
    Dar de ce ma bag eu in discutie?! :)) Am trecut de 44!
    Noapte linistita iti doresc si o zi frumoasa sa ai!
    Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu m-as fi gandit ca ai depasit 44 si inca imi vine greu sa cred :)
      mie imi plac barbatii cu parul lung si nerasi de cteva zile dar categoric ingrijiti nu nerasi din neglijenta...
      imi mai plac si tipii fara in aceleasi conditii...
      sa fii ingrijit e de bun simt,neglijenta e deja o alta discutie...
      in plus putin asprime mi se pare incitanta :)
      o dimineata frumoasa iti doresc si eu Diana,pup! :)

      Ștergere
    2. Au ales pana in 44 probabil ca sa fie un lot interesat reproductiv, indiferent de daca femeile pot ovula si dupa 44 de ani, dar se presupune ca nu mai sunt asa de interesate reproductiv dupa o anumita varsta, desi nu stiu cat e de adevarat ca acea varsta ar fi chiar 44, si probabil ca studiul asta nu e ff riguros sau nu a fost prezentat de ziarul respectiv in mod riguros, ca vad ca nu exista nici vreo mentiune referitoare la corectia necesara statistica, adica daca a fost facuta si luata in seama sau nu, referitoare la daca femeile respective erau in perioada ovulatorie a ciclului sau nu, si daca luau pilula hormonala sau nu, pt ca astea influenteaza ff mult preferintele femeilor fata de trasaturile faciale ale barbatilor si alura corpului lor, si asta este demonstrat chiar daca suna poate cam animalic, dar asa este.

      Ștergere
    3. Personal chiar nu inteleg anumite “chestionare”! (nu aceasta statistica) Sigur, stiu ca cel mai adesea sunt publicate pentru a vinde diverse ziare si reviste, si pentru amuzament - dar sunt “producatoare” de prejudecati. Habar n-am de unde scot ei idei de genul “femeile care au depasit varsta de 40 de ani nu mai aia si aia” cand ele zburda linistite si chiar aduc in lume copii sanatosi. A se observa, totusi, ca in statistici si alte alea, au crescut varsta de la 40 la 44 “) sau la 45 de ani. E un plus pentru “cercetatori”.
      Care pilula hormonala? Asta a fost inventata pentru a mari profiturile companiilor farmaceutice! Nu ma credeti pe cuvant, intrebati-va bunicile! :)) Pe bune!
      Revenind la tema, fie vorba intre noi: barbatii cu par pe piept sunt mai “buni” decat cei spani pe piept dar barbosi. O spun tot “statisticile” ;) Nu?
      Ca sunt dragalasi si cand sunt nerasi am recunoscut! Dar numai pentru a-i privi! Altfel, ma gandesc, cu mila, la pielea mea ;) si a altora.

      Ștergere
  9. oooo... nici eu nu ma încadrez în concluziile studiului. Mie mi se par sexi barbatii proaspat barbieriti ;)

    Noapte buna, draga mea draga. Somn usor :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut,Helmut se incadreaza perfect preferintelor tale :)
      pup si eu draga mea draga,buna dimineata! :)

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. un frumos mai frumos la maturitate decat la tinerete :)
      imi place alegerea ta :)

      Ștergere
  11. Interesantă tema! Sigr că părerile vor fi mereu (foarte) împărţite. Mai ales pentru că se ştie că doamnele sunt foarte pretenţioase la acest capitol. Şi fiecare are standardele sale. La fel cum au şi bărbaţii, de altfel. Pe la 20 de ani am purtat barbă, o bună vreme. Acum îmi place mai mult să fiu proaspăt ras, căci am o barbă cumplit de aspră şi "aricioasă". :-)

    O zi minunată, dragă Pandhora!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca barba e "aricioasa" atunci proaspat ras e alegerea perfecta :)
      minunata sa-ti fie si tie ziua Alex! :)

      Ștergere
  12. Mister dezlegat, nu stiam eu de ce sar femeile pe mine :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu am incercat sa ma intreb acelasi lucru, dar dintr-o perspectiva mai umana, sau mai practica.
    Feedback-ul a fost generos, mai ales din partea femeilor :)
    http://ianculescuhimself.ro/j-o-i/ce-il-face-pe-barbat-sa-fie-frumos-2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu,stiu,cred ca e primul articol pe care l-am citit pe blogul tau :)

      Ștergere
    2. Numai ca sexy nu inseamna frumos, cum nici frumoasa nu inseamna sexy :)

      Ștergere
    3. A, ba nu sunt de acord ca sexy nu insemna frumos, sau poate tu asociezi, din pacate, ca din ce in ce mai multi tineri din ziua de azi "sexy" cu ce se regaseste in filmele sau TV cvasi-porno de multe ori contemporane, ca imaginile alea e clar ca nu sunt sexy si nici opere de arta. Dar daca te gandesti la niste filme mai clasice sau la opere de arta cu adevarat autentic frumoase, pai personajele prezentate in ele sunt super-extra sexy, chiar si daca nu pastreaza poate acele proportii de aur ca niste opere de arta clasice mai vechi, si chiar si daca actorul sau actrita din aceel filme poate nu e asa clasic frumos la trasaturi sau daca subiectul e cam tras de par.

      Ștergere
    4. Dar inversul, ca frumos nu inseamna intotdeauna sexy, aici e posibil sa ai dreptate dar cred ca depinde de perspectiva, de ex daca te gandesti la tine insuti si la orientarea sau preferintele tale sexuale individuale, sau daca, asa la nivel de definitie conceptuala functionala esti de acord sau nu ca aprecierea sau crearea operelor de arta e un fel de "deplasare", si transpunere/transformare prin "sublimare" a anxietatii provocate de impulsurile sexuale sau agresive ale unui om in general, si in legatura cu acest concept eu il consider poate adevarat mai la figurat si totodata inteles in sensul contextual istoric in care a fost creat de niste oameni totusi educati la timpul lor in legatura cu chimia, fizica, si biologia, deoarece desigur ca acesti termeni "sublimare", "transformare" apartin acestor discipline plus au totodata si aura de respect pt istoria acestor discipline, inclusiv poate si a alchimiei, deci numai niste medici central europeeni de secol 19 si poate inc sec 20, educati destul de riguros si in ceea ce priveste cultura generala ar fi putut sa se gandeasca la asa ceva, nu altii, desi aceste lucruri trebuie desigur intelese ca niste imagini conceptuale mai la figurat, niste simboluri functionale poate, nu concret adevarate asa cum sunt ele descrise, de ex in mod similar ca si cum d-nii Watson si Crick au visat si imaginat structura ADN-ului asa l anivel de imagine structural-functional conceptuala de ipoteza inainte de a o testa riguros si a o pune in scris la nivel de lucrare stiintifica pt care au luat in mod bine meritat premiul Nobel, dar in legatura cu sexualitatea si arta ar fi mai greu de demonstrat riguros acele imagini functionale ale teoriei psihanalitice, de aia totusi inca atractia sexuala si sexualitatea umana inca reprezinta subiecte de interes de studiu si se si fac acest fel de studii, (dincolo si de alte motive cu aplicabilitate mai practica, inclusiv economica, plus ca idee de a sustine si Istitutia Casatoriei in niste vremuri in care ea pare cam amenintata contemporan, ca e si asta important asa pt societate), desi e clar ca unele studii sunt mai riguroase si altele nu.

      Ștergere
    5. Situatia este foarte simpla. Voi vorbi despre femei, pentru ca imi este la indemana:

      SEXY, face din punctul meu de vedere referire o femeie care se aranjeaza foarte bine, eventual provocator. Dar pe care nu a inzestrat-o neaparat natura.

      FRUMOASA este o femeie pe care a inzestrat-o natura cu trasaturi fine, exotice. Femeie care poate fi sexi oricand, indiferent ca are 2 minute de cand s-a trazeit sau ca nu a dormit de 2 nopti.

      Frumusetea o ai sau nu o ai. Faptul ca esti sexy poate fi ajustat. Este pur parere personala :)

      Ștergere
  14. Nimic nu e mai sexi decat pielea fina a obrazului unui barbat proaspat barbierit! :)))))))))
    pup draga mea zi "fina" sa ai! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vrei sa ma ispitesti:))
      prietenul meu nu poarta oricum nici un fel de barba doar o idee de mini-mini cioc sub buza inferioara :)
      pup si eu draga mea,plina sa-ti fie ziua cu ce vrei tu! :)

      Ștergere
  15. Al meu avea părul lung și negru când ne-am căsătorit, de fapt până acum 10 ani a avut părul lung și la câteva ore după bărbierit arăta ca și cum ar fi avut barbă de două zile, așa că, vreau nu vreau, trebuie să-mi placă, și-mi chiar plac cei ușor nerași, hahahaha! Arată mai sexi, măcar sprâncenele să fie groase, vizibile...Adică să nu fie spâni, clar. Să se întrezărească existența bărbii undeva, chiar și când sunt rași proaspăt.E o chestie pe care n-o pot explica, sunt ok și cei ”foarte” bărbieriți dacă sunt înalți, au ochi frumoși și știu să privească, au mâine expresive și ...să mai spun?! Deja m-am luat cu vorba, dar ai subiecte care merită conversația. O zi superbă îți doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite asta ar putea fi un subiect pentru Povestea noastra Parfumata,ce zici :)
      pup draga Mirela,sunt sigura ca sotul tau este un barbat cu adevarat atragator si in plus,iubitor de frumos,dovada ca te-a ales pe tine,Enya fiind o dovada in plus :)

      Ștergere
    2. Mulțumesc, dar să știi că nu mi-e rușine să recunosc că eu l-am văzut (ales) prima! :)
      Da, e un subiect incitant, dar nu mi-e foarte clar titlul: care-o fi povestea parfumată a unui bărbat sexi neras?! Te las pe tine să alegi un titlu și vedem noi ce reacție vor avea membri clubului. ;)

      Ștergere
    3. imi plac femeile care atunci cand vor un barbat,il si au :)

      o sa ma gandesc la un titlu care sa cuprinda pe cat posibil ideea :)

      Ștergere
  16. Este sexy barbatul sigur pe el, barbatul puternic si rational.

    RăspundețiȘtergere
  17. Răspunsuri
    1. cu siguranta aspectul nu insemana totul...
      atitudine ain schimb face cat jumatate din farmecul unui barbat :)

      Ștergere
  18. Hihi, ma amuza oamenii astia care in loc sa se ocupe de lucrurile cu adevarat importante, cauta sa faca statistici de genul acesta...
    Imbratisari! Si bine te-am regasit!

    RăspundețiȘtergere
  19. nu mă bag la discuţia asta.
    există riscul să vă influenţez şi eu nu-s lăudăros :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am citit in mai multe locuri destul de credibile ca preferintele femeilor variaza chiar destul de semnificativ in functie de daca se afla in perioada ovulatorie sau nu, si totodata in functie de daca iau pilule anticonceptionale hormonale, cele din perioada anovulatorie si cele care iau pilule preferand barbatii mai androgini, si numai in perioada ovulatorie preferand mai clar masculini la aparente, totul mergand recent chiar pana la a se face pe CNN recomandari oarecum astea speculative, desi sustinute de anumiti experti si cateva date matematice, femeilor care doresc sa se casatoreasca sa se opreasca din a lua pilula anticonceptionala cu cca 3 luni inainte de a incepe sa isi aleaga viitorul consort, pt ca exista risc sa aleaga pe cineva care nu le va face prea fericite in decursul casatoriei ulterioare, ba care chiar nu va fi prea intens interesat de a procrea cu ele, desi va tinde sa le fie mai fidel !

    Asta de sus nu mie se pare sexy de loc, ca mie personal mi se pare chiar destul de exagerat de feminizat de exemplu, pt ca mi se pare ca sta si pozat cu pieptul impins inainte si umerii trasi in spate, si nu li se poate aprecia forma si dimensiunile ff bine de loc, si sta si cu mainile ascunse la spate, ca si cum i-ar fi frica sa nu para agresiv si sa nu i se vada incheieturile mainilor care probabil sunt destul de fragile ca si osatura fetei de altfel ca are si obrajori de bebelus si mandibula cam slaba, deci per total efectiv cam in stil oarecum feminin ca alura, (zau, cred ca poate l-au sfatuit gresit niste fotografi subcompetenti, ca tipul nu ar fi rau, dar nu e pozat si aranjat de loc in avantajul lui), si desi are barba, mi se pare ca un fel de femeie cu barba !...desi desigur exagerez si nu e vorba de el cat e vorba de calitatea proasta a pozei respective, care nu e buna pt un eventual model, desi daca asta face parte din pozele asociate acestui test mentionat, e posibil sa fi fost pozat in mod expres asa pt acel test ca sa se creeze ambiguitate si pt ca femeile sa se concentreze pe barba lui, ca e clar ca barba aia nerasa pare pusa la tipul asta aproape in mod artificial, si ca el nu e un gen de om care si-ar lasa barba nerasa nici 12 ore, daramite sa se vada asa de proeminent, mai ales ca nu are nici par pe piept !)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ha ! Ha ! Vad ca asti ade la Univ din Northumbria se distreaza cu tot felul de studii interesante, ca am dat Google si din prima a iesit ca au facut un studiu si mai interesant prin 2010 din care a reiesit cum ca barbatilor in mod real nu le pasa daca femeile poarta tocuri sau nu, ca ei nici nu observa de fapt acea turnura a gambei si alte schimbari de pozitie de corp aduse de purtatul tocurilor asa cum se presupunea inainte ca pot ajuta !!

    RăspundețiȘtergere
  22. Am gasit studiul, nu l-am putut citi integral pt ca era contra pret, dar am gasit sumarizarea plus referinte la acest studiu de la altii si am ajuns la concluzia ca nu este un studiu ff riguros, de altfel nici nu e publicat in reviste de top, plus nu exista nici o mentiune la ciclul ovulator si la pipula, deci nu s-au luat in consideratie factori destul de importanti, plus caracteristicile de masculinitate/agresivitate alese cf carora s-au fotoshopat modelele aratate femeilor au fost scoase dupa niste criterii cam perimate asa ca nu e un studiu informativ deosebit de valoros, desi poate ca arata niste chestii asa bune de povestit la o sueta sau poate utile in revistele de promo moda mai mult, (desi aia precis stiu la nivel de experienta practica niste chestii mai tari decat rezultatele acestui studiu), dar per total nu e ceva ff riguros.

    RăspundețiȘtergere
  23. Adica e important si cum se prezinta rezultatele unui studiu publicului larg, dar e totusi important si cum e facut studiul de baza, si daca exista studii care arata in mod repetitiv aceste rezultate, pt ca am gasit discutie de la alta univ din Scotia St Andrews care ziceau ca nu exisat inca studii concluzive referitoare la ce fel de barba prefera undele femei sau daca in mod real prefera o umbra de barba, dar parul facial e per total la barbati un indiciu/semnal de MATURITATE (sexuala, adica sunt pregatiti pt a fi alesi pt reproducere, nu maturitate psihologica sau sociala desigur !) mai curand decat de masculinitate sau de agresivitate (machismo din asta ceva mai crescut atractiv in perioadele ovulatorii, spre deosebire de alte perioade).

    RăspundețiȘtergere
  24. Asta e un studiu...si ca la orice studiu, rezultatul este ceva mediu si mi-e teama ca femeile alea priveau prea multe filme. Sau reclame.
    Pentru mine e sexy cel care-mi place mie :)) Poate sa fie oricum. ;)
    Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt de acord ca trebuie sa evaluam toate studiile ca referindu-se la o medie sau ca fiind toate mediocre sau de calitate slaba. Exista studii clare cu metodologie deosebit de riguroasa, de ex cele dublu orb, si controlate ff strict pt posibile variabile, cu atentie ff mare pe diferentele autentic statistic semnificative, efectuate pe grupe omogene de oameni, nu asa un grup ales la intamplare, plus cf parametri ff standard validati, adica in legatura cu care se stie destul de bine ce anume exact masoara, de ex mai sus una e Maturitatea si alta e masculinitatea si alta e caracteristuca perceptiei gradului agresivitatii, si ce teste anume s-au ales pt a masura acesti parametri, care intr-adevar in cazul acestui studiu erau mediocri, insa in cadrul altor studii nu sunt la fel de mediocri, si se mai stie si cate din rezultate pot fi fals adevarate/pozitive sau fals negative, etc. Eu nu ma pricep ff bine la matematica, dar ideea de baza e ca o metoda stiintifica riguroasa poate fi aplicata si in cazul studierii unor teme presupus mai soft, ca de ex sociologie, daramite pe teme destul de strict biologice cum ar fi atractia sexuala, iar in economie se studiaza de mult comportamentele umane la un nivel matematic ff ridicat. Desigur ca nu totul din jurul nostru trebuie inteles sau interpretat cu ajutorul unei metode stiintifice, de ex o opera de arta poate fi apreciata si in alte moduri, desi nu trebuie sa uitam si de operele de arta clasice cu forme fixe, uneori cu proportii chiar ff precise, ca in tablourile vechi in care se plasau anumite obiecte sau anumite statui grecesti antice astfel incat sa se respecte o proportie de "aur" deja recunoscut nerealista, insa ff importanta la nivel simbolic. La fel, putem fi atrasi de un alt seaman om nu numai din cauza proportiilor lui, de ex ratia ideala 0,7 talie/sold la femei, sau alte proportii faciale sau trasaturi ca de ex par lucios, dinti sanatosi, etc, considerate estetice dar si denotatoare de sanatate buna reproductiv, ci putem, desigur, ca oameni, fi atrasi si de memorii afective ale noastre proprii, chiar inchipuiri sau reverii incarcate de afect ale noastre proprii, adica desigur ca indragostirea umana merge dincolo de atractie sexuala, dar daca e vorba de studiat sexualitate si atractie sexuala, atunci e total OK sa se urmareasca anumiti parametri biologici atata vreme cat se explica publicului larg ce s-a urmarit si la ce poate fi folositor asa ca aplicabilitate mai concreta dincolo doar de a oferi simple conversatii de relaxare la o cafea.

      Ștergere
    2. sexy e deja o optiune subiectiva,dar cum ar putea fi altfel?:))
      pup si eu :)

      Ștergere
  25. draga Rudolph,am reusit sa ctesc tot ce ai scris dar crede-ma,sa-ti raspund detaliat mi-ar fi greu...chiar nu am antrenamentul tau :)
    cu siguranta un studio serios nu va aparea intr-o revista gen glamour cum este Garbo...articolul este mai mult de fan si pentru mine a fost o modalitate de a ma amuza impreuna cu voi de ceea ce va place sau nu va place ca aspect la un barbat...
    ai observant ca eu nu postez chestii extreme de serioase...sunt sufficient de serioasa la job asa ca imi ajunge :)
    aici e altceva :)
    nu stiu daca tipul chiar pare efeminat...in mod sigur este metrosexual si asta este cu adevarat vizibil incepand cu frizura,continuand cu hainele,barba (pusa sau nu) si chiar tatuajul :)
    mie imi place si mi-ar placea si mai mult daca as sti ce parfum foloseste :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am simtit totusi obligat sa precizez ca studiul era totusi facut de o echipa de oameni care lucreaza intr-o universitate reala, cea de la Northumbria, si nu fusese publicat intaia oara intr-o revista din asta de cultura gen Cosmo, ci intr-o revista profesionala academica, intr-adevar NU de super-top, plus totusi titlul acestui studiu nu continea cuvantul "sexy" si intrebarea lui nu era "pe cine gasesc femeile mai sexy, pe barbatii cu sau fara barba ?", (asa cum zicea revista sau ziarul comentator), ci era "Efectele mnipularii parului facial asupra perceptiilor feminine legate de factorii de atractivitate, masculinitate si dominanta" si acest studiu, dupa cum am zis mai sus nu fusese publicat intr-o revista academica de top, dar era un studiu cat de cat serios, desi nu ff inalt riguros...dar desigur ca ideea e ca NU era despre acel "sexy" despre care vine vorba in indragostirile noastre individuale personale.

      Ștergere
    2. P.S. Parerea mea e ca "sexy" la nivel larg popular cultural inseamna ceva oarecum mai larg si totodata mai vag definit decat "atractie sexuala", asta cred eu si asta voiam sa zic si mai sus lui Ianculescu, desi era vorba oarecum si despre altceva acolo, si, deoarece sunt TUFA la estetica, (chiar daca am un plan de a scrie dup ace ies la pensie un tratat de "Estetica Etica" cu reguli de eticheta comportamentala pt filozofii artei plus criticii de arta plus de fapt toti apreciatorii de arta si creatorii de arta, etc, in minim 26 de volume la mine pe blog !), plus sunt asa tufa la vocabular ff riguros in general, nu m-am priceput eu sa definesc ff bine cuvintele pe care le foloseam in propozitiile pe care le-am scris ca sa se intelega mai bine ce voiam sa zic, adica sa imi exprim parerea mea personala si eu, dar eu nu ma pricep sa fac asta prea bine nici verbal, daramite in scris on-line !!

      Ștergere
  26. Am citit toate råsp. si am ras cu lacrimi ... Dar ce-mi place mie... exact nu stiu pt. cå eu una må iau dupå ce simt in prima secundå, prima impresie... De aceea poate fi cu sau fårå barbå sau cu barbå de 2-3 zile, dar depinde de barbå... la unii este tzepoaså, la altzii moale si rarå :D ... Cat despre studii...in general sunt scumpe si se munceste mult la ele

    RăspundețiȘtergere
  27. Cercetatorii astia din GB, au prea mult timp liber, fac cercetari peste cercetari uneori pentru lucruri atat de stupide.

    RăspundețiȘtergere
  28. Un studiu britanic, realizat pe un site de întâlniri, arată că bărbatul perfect trebuie să câştige mulţi bani, să aibă maşină scumpă şi casă cu grădină.Un sondaj al ziarului britanic Daily Mail arată că femeile visează la un bărbat curat, bărbierit, bine educat, foarte arătos şi care nu a mai fost niciodată căsătorit. Domnul Perfect nu are copii şi îi place să mănânce des în oraş. Trebuie să fie înalt şi sportiv, să bea mai puţin decât limita recomandată, să fie nefumător şi foarte zâmbitor.
    Vă place descrierea?

    RăspundețiȘtergere
  29. Pffff, greu de spus ! Citeodata imi plac nerasii, altadata imi plac spinii, in alte zile imi plac cei care au cioc(sau cum i se spune)...Cred ca, noi ca specie, si-n special femeile, ne dorim ceea ce nu putem avea sau ceea ce nu avem. S-ar putea sa ma si insel.

    RăspundețiȘtergere